BAŞKAN İBRAHİM ETEM KİBAR: ‘FATSA’DAN DUALARLA UĞURLANDIK’

Fatsa 15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirilen programda yardım 35’inci yardım TIR’ı, temizlik araçları ve görevli personeller deprem bölgesine dualarla  uğurlandı.

Birlik, beraberlik örneği göstererek kenetlenen Fatsalıların desteğiyle  deprem bölgesi için toplanan yardımlar afet bölgesine kesintisiz bir şekilde ulaştırılıyor.Ayrıca15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlük Meydanı’nda yapılan dua ve uğurlama töreninde, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, görevli personellerin aileleri  katıldı. Fatsa Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Sandıkçı’nın yaptığı dua ile 35’inci yardım aracı yakacak, yiyecek ve barınma malzemelerinin yanı sıra 1 konteyner ev 3 iş makinesi ve görevli personeller deprem bölgesine gönderildi.

‘BÖLGEYE İLK ETAPTA 5 KONTEYNER EV GÖNDERİYORUZ’
Fatsa’da hiçbir bölgede görülmeyen örnek birliktelik ve dayanışma ile yardımları afet bölgesine ulaştırmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “   Deprem bölgesine yoğun bir şekilde yardımları ulaştırmaya gayret ediyoruz. Afet bölgesi ile sürekli iletişim halindeyiz.  Bölgeden aldığımız talepler gıda, battaniye ve kıyafet yardımlarının azaltılması yönünde. Konteyner ev talebi var. Şehrimizde konteyner ev bulabilir miyiz dedik. İki tane sipariş vermiştik. Onlar hızlı bir şekilde geldi. Hayırsever vatandaşlarımız iki tane konteyner ev gönderdi. Konteyner yardımlarının devamı gelecek. Toplamda 5 konteyner evi daha göndereceğiz” dedi.

‘VATANDAŞLARIMIZ HER TÜRLÜ SESE KULAK VERİYOR’
Afet bölgesinden yoğun bir şekilde belediye çalışanları ve belediye iş makinaları talebinin de geldiğini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Temizlik yönünden de personel ihtiyacı olduğu için çalışanlarımızı yolcu ettik. 8 tane daha aracımızı, 3 tanesi iş makinası ve kamyon olarak kullanılmak üzere gönderdik. Diğer 5  tanesi yardım TIR’ı. Bölgede hizmet verecek olan araçları göndermeye devam ediyoruz. Rabbim milletimize güç kuvvet versin, birlik beraberliğimizi daim eylesin. Bugün Türkiye, gerçekten tarihinin en büyük afetlerinden birini yaşıyor. Yaşanmış olan bu afette de yaralarımızı elbirliğiyle sarıyoruz. Ben bu bağlamda. afet gerçekleştiği ilk andan itibaren her türlü sesimize kulak veren Fatsalı hemşerilerime tekrar teşekkürlerimi, şükranlarımı iletmek istiyorum. Bu şehrin belediye başkanı olmaktan dolayı duyduğum gururu özellikle belirtmek istiyorum” diye konuştu.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz