BAŞKAN İBRAHİM ETEM KİBAR: ‘FATSA’MIZIN MAYASINDA DAYANIŞMA RUHU VAR’

Fatsa Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısının 2. Birleşiminin başlayıcında konuşan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, bundan sonraki sürecin artık her zamankinden daha fazla bir ve beraber olup bir an önce afetzede vatandaşların yaralarını sarmak için elbirliği içerisinde mücadeleyi devam ettireceklerini söyledi.
“Milletimizin başı sağ olsun” diyerek konuşmasına başlayan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Afette vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Her geçen gün umudun, ümidin enkaz altında kalan vatandaşlarımız eğer canlılarsa azaldığı bir dönemdeyiz. Bundan sonraki süreç artık her zamankinden daha fazla bir ve beraber olup bir an önce afetzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için elbirliği içerisinde mücadelemizi devam ettireceğiz. Bu anlamda meclis üyelerimizin nezdinde tüm Fatsalı hemşerilerime ayriyeten teşekkürlerimizi, şükranlarımızı iletmek istiyorum. Afet haberini aldığımız saatten bu güne kadar birçok bölgede mutlaka seferberlik ilan edildi. Herkes elinden geleni yapıyor ama Fatsa’da ki gibi gönüllülerin akın akın geldiği, yardımların akın akın geldiği, tırların dakikasında dolduğu yardım bölgesine sevk olduğu insanların elinde avucunda ne varsa paylaştığı, iş adamlarımızın iş makinalarıyla bölgeye hareket ettiği ben başka bir bölge olduğuna inanmıyorum. Mutlaka her tarafta verimli çalışmalar var ama, bizim ölçeğimizdeki belediyelerimizin koordinasyonu sağlanmakta, makina ayarlamakta, TIR’ları doldurmakta, belki bizim dörtte birimizde kaldığını görüyorum. Bu da beni fazlasıyla gururlandırıyor. Ben bir Fatsalı olarak hem de bir belediye başkanı olarak insanların Fatsa’da Fatsa Belediyesi kurumsal kimliğine olan güvenini, inancını gösteriyor. En ufak bir çağrımıza insanlarımız yeleklerini giyerek gönüllü olarak saatlerce çalışmak için gelenler, emekli maaşını alıp getiren amcalardan yaşlı teyzelerin aşağı gelip yaptığı dualardan, gönüllü olarak bölgeye gitmek isteyenlerden, gönüllü olarak gelip çalışmak isteyen ortaokul, ilkokul çocuklarından, oyuncaklarını yitiren bebelere kadar her bir yürekle biz bu yaraları inşallah beraber saracağız” dedi.
‘ARAMA KURTARMA EKİPLERİ YETERLİ’
Tarihimizin en büyük afetinin yaşandığını ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Bölgeye gitmiş olan yaklaşık 25 kişilik bir personel heyetimiz var. Yine iş makinalarıyla gitmiş, kamyonlarla gitmiş ve 10 kişilik ayrı bir ekibimiz var. Her bir arkadaşımız o bölgeye gittiğimizde, o bölgeye gittikten sonraki görüşmelerimizde tarifi mümkün olmayan bir manzara ile karşılaştıklarını sanki tüm şehrin atom bombasıyla bombalanmış gibi bütün binaların yerle bir olduğunu söylüyorlar. Bu kadar büyük bir afete kimsenin yapabileceği bir şey yok. Çok geniş bir coğrafyadan bahsediyoruz. Yani ülkemizde belki de yüzde 20’lik nüfusuna tekabül eden 10 ili kapsayan geniş bir coğrafyadan bahsediyoruz. İki ayrı şiddetli depremin o bölgede gerçekleşmiş olması korkuyu da çok üst boyuta taşıdı. Bugün itibariyle bölgeden gelen haberler en azından yardımlar noktasında yarın itibariyle gıdanın, battaniyelerin, kılık kıyafetin gönderilmemesine yönelik haberler alıyoruz. Artık konteyner evler organize edebilirseniz konteyner evler gönderin diyorlar. Bölgeye kesinlikle sivil vatandaş göndermeyin. Çünkü devletimizin askerinden, polisine, doktorundan hemşiresine kadar arama kurtarma ekiplerine kadar bölgede fazlasıyla insan yoğunluğunun olduğunu ve gereksiz olan insan yoğunluğunun bölgede iş yapmayı zorlaştırdığından bahsediyorlar” diye konuştu.
‘YARALARIMIZI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ’
Bu işin bir de psikolojik tarafının olduğunu sözlerine ekleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Vatandaşlarımız bir şeyler yapmak istiyor. Hiçbirimiz evde belki de günlerdir uyuyamıyoruz. Birçok genç kardeşimiz gelmek istedi. Ben hepsini belediyemizde görevli olarak gönüllü olarak çalıştıralım dedim. Yani bir yardım TIR’ı yüklemek bile bizi böyle belki psikolojik açıdan bir rahatlamaya vesile oluyor. Bundan sonraki süreç biraz daha alan toparlanması, yaraların sarılması, elbirliğiyle birlik beraberliğin gösterilmesi. Şu ana kadar 35’in üzerinde yardım TIR’ımız bölgeye gitti. Bugünden itibaren bölgede arazöz ve iki tane çöp kamyonu istediler bizden. Üç tane aracımızı yine bu akşam itibariyle yolcu ettik. Şu anda yine 20’lerin üzerinde özel sektördeki iş insanlarımızla ve belediyemizin sağlamış olduğu imkanlarla bölgeye giden iş makinalarımız var. TIR’larımızın her birinde vatandaşın çocuklarımıza bir tane gofret ile başlayıp aracın tamamını dolduran iş adamlarımıza kadar sivil toplum örgütlerimize kadar her birinin ayrı ayrı emeği var. Onlar bizim kayıt altına alabildiğimiz ve kayıt altına alamadığımız tahminen 10’un üzerinde TIR vardır diye düşünüyorum. Ülke olarak biz bu coğrafyada var olduysak her zaman en zor dönemlerde bir araya gelebilme yeteneğimiz sayesinde var olduk Allah’ın izniyle biz bu zor günleri atlatacağız. Elbirliğiyle bu yaralarımızı hep birlikte saracağız ve bu yaşamış olduğumuz günleri de geride bırakacağız inşallah” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz