BAŞKAN KILIÇ’IN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Kılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Selam Olsun Tanka Karşı Dimdik Duran Kahramanlara

Selam Olsun Nene Hatunlara, Şerife Bacılara

Selam Olsun Ak Sakallı Yiğit Delikanlılara

Selam Olsun Ölüme Meydan Okuyan Tüm Canlara

Ve Selam Olsun Kefenim Sırtımda Diyen Başkomutanlara”

15 Temmuz 2016’da Türkiye Cumhuriyeti’nin milli birlik ve bütünlüğüne kastetme niyetiyle hain terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde aziz milletimiz; cesaretin ihanete, millî iradenin vesayete, milletin hainlere galebe çaldığı insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesine imza atmıştır.

Tarihi şan ve şerefle dolu Türk Milleti vatanını, bayrağını, bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumak için inanç timsali olmuş, bu uğurda büyük bir cesaret ve direniş örneği göstererek darbecilere geçit vermemiştir.

7 yıl önce silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gecede Türk Milleti, fedakârlığı, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvayı Milliye şuurunun hâlen dipdiri olduğunu göstermiştir.

O meşum gece darbe girişiminin başlamasıyla hiç tereddüt etmeden sokaklarımızı, caddelerimizi, meydanlarımızı dolduran, ülkemizin selameti için hainlere geçit vermeyen, tanklara, uçaklara, helikopterlere, namlulara gövdelerini siper eden bu milletin evlatlarının asaletini, fedakârlığını, cesaretini anlatmaya kelimeler yetmez.

Kadim tarihimiz boyunca planlanan darbelere karşı gösterilen ilk fiili ve şanlı direnişin sembolü olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü kutluyorum.

O gece “Tek yürek ve tek bilek” olarak darbecilere karşı yürüttüğümüz direnişte hayatını kaybeden 251 şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor, 15 Temmuz gazilerimize şükranlarımı sunuyor, bu vatan uğruna toprağa düşmüş bütün şehitlerimizi bir kez daha tazimle yâd ediyor, kahraman gazilerimizi derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

Bunları da sevebilirsiniz