SAMSUN VALİSİ DOÇ. DR. ZÜLKİF DAĞLI ‘15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİĞİN GÜCÜ’

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Anayasal düzeni yıkmak, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmak amacıyla FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 gecesi düzenlenen hain darbe teşebbüsü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine canlarını hiçe sayarak sokaklara, caddelere ve meydanlara akın eden aziz milletimizin kararlı duruşu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi sayesinde bertaraf edilmiştir.” dedi.
Kahraman milletimizin başarıyla ve alnının akıyla verdiği bu sınav ve tuttuğu demokrasi nöbetleri bütün dünya tarafından gıpta ile izlendiğini ifade eden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı,  “Bu onurlu dik duruşuyla aziz milletimiz hem birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun bu topraklarda sonsuza kadar yaşayacağını göstermiş hem de bundan sonra bu ve benzeri hain saldırılara kalkışmaya yelteneceklere en güçlü şekilde karşı koyacağını bir kez daha kanıtlamış, aynı zamanda tüm dünyaya da demokrasiye nasıl sahip çıkılacağının en güzel örneğini göstermiştir.” dedi.
‘ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ’
Bugün, Cumhuriyetimizin 100.’üncü yılında bizlere düşen en önemli görev, Malazgirt’ten Millî Mücadeleye, 15 Temmuz’dan sınır dışı harekâtlara kadar, kutsal Anadolu toprağını canları ve kanlarıyla bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizin bıraktığı bu mirası, yani Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak, kalkındırmak ve güçlendirmekte olduğunu hatırlan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, ”Bu vesileyle, dostlarımıza güven ve gurur, düşmanlarımıza korku verdiğimiz bu topraklar üzerinde gözü olanların son ümidini de yok ettiğimiz destansı kahramanlık gecesinde kaybettiğimiz 252 şehidimize yüce Allah’tan rahmet, 2.193 gazimize sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum. Bir ferdi olmaktan gurur duyduğum aziz milletimi ve o gecenin kahramanlarını minnet ve şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz