Başkan Murzioğlu’ndan 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının eğitim camiası hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, iyi bir eğitimin bir toplumu geri kalmışlıktan kurtardığı gibi modern, ileri, aydın bir toplum haline de getirdiğini söyledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlaması dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Murzioğlu, yayımladığı mesajında, geleceğin sağlam temeller üzerinde kurulmasının ve yarınlara güvenle bakılmasının ön koşulunun, çocukların eğitim seviyesini yükseltmekten geçtiğinin altını çizdi. Eğitimin toplumlardaki önemine değinen Murzioğlu, ”Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Okullarımız; bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan birer eğitim yuvasıdır. Bir milleti yücelten ve ilerleten onun eğitimdeki başarısıdır. İyi bir eğitim bir toplumu geri kalmışlıktan kurtardığı gibi modern, ileri, aydın bir toplum haline de getirir. Bir ülke için yapılacak en önemli yatırım insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırımdır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkân sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır” dedi.

Murzioğlu: “Eğitim alanındaki mücadele, bir istikbal mücadelesidir”

Başkan Murzioğlu, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Zahmetli, büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı, hedefi yüksek olan toplumlar, asla göz ardı etmezler. Bu nedenle ülkemizin muasır medeniyet seviyesine ulaşması için bilgiyi üreten bir nesil yetiştirmek zorundayız. Bu güzel ülkenin geleceği öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin elindedir. Aynı zamanda bu sorumluluk başta aileler olmak üzere her kesim tarafından öğrencilere aşılanmalıdır. Eğitim alanındaki mücadele bir istikbal mücadelesidir. İstiklâl mücadelesi ile hür ve bağımsız hale gelen ülkemiz ancak, istikbal mücadelesi ile yeryüzünde hak ettiği konuma kavuşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı yolda ilerleyen, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştireceğimize olan büyük inancımla, 2019-2020 eğitim-öğretim ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum”

Bunları da sevebilirsiniz