Başkan Togar: “Yeniden Refah ile yeniden başlıyoruz”

 Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi’nden aday oldu. Başkan Togar, “Yeniden Refah ile yeniden başlıyoruz. Kendi kaderimize kendimiz karar vereceğiz” dedi.

 Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanlığı 31 Mart yerel seçimleri için belediye başkan adaylarını tanıttı. Parti binasında bugün düzenlenen toplantıda, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, Canik Belediye Başkan Adayı Yılmaz Hocaoğlu ve Tekkeköy Belediye Başkan Adayı ve mevcut belediye başkanı Hasan Togar’ın Yeniden Refah partisinden adaylığı duyuruldu.

  Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı İbrahim Yaşar toplantının açılış konuşmasını, “Onlar kendilerine hizmet edecek birilerini aradılar. Biz halkımıza hizmet edecek birilerini aradık. Onlar kendi istedikleri olsun istediler. Biz halkın istediği olsun istedik” diyerek yaptı. Adem Güney ve Yılmaz Hocaoğlu’da toplantıda birer konuşma gerçekleştirdi.

  25 yıldır siyasetin içinde bir mücadelede olduğunu ve bugünün de tarihi günlerden biri olduğunu söyleyen Togar ise, “İnsanların teveccühü ile Tekkeköy’de çok ciddi bir başarıyla seçim kazandık. O günden bugüne Tekkeköy Samsun’un en huzurlu ilçesi, en başarılı belediyelerden birisiyiz. Sosyal belediyecilikte birçok belediyeye örnek olduk. Samsun’un en hızlı değişen en çok gelişen ilçesiyiz. Ama bir mağduriyet var Tekkeköy’de. Benim 10 yıldır elimi kaldırdılar, şimdi ise soru soruyoruz cevabı yok. Millet bunun cevabını 31 Mart günü sandıkta verecek” diye konuştu.

  “Barışı getirdik tehdit dili kullanmadık”

  10 yılda Tekkeköy’ün en huzurlu ilçelerden birisi haline geldiğini söyleyen Başkan Togar şimdi ise bir geriye dönüş yaşatılmaya çalışıldığını belirtti. Togar, “Samsun’un siyasetinin en sert geçtiği ilçeyiz. Kardeşlerin birbirleriyle konuşmadığı, hasım olduğu bir ilçeydik. Sokaklarının ikiye bölündüğü, seçimler sonucunda belediye binasının zaman zaman taşındığı bir ilçeydik. Siyasete başladığımızda bu kentin geleceğini değiştirmek, köyden kente çevirmek, herkesi kardeş yapmak için yola çıktık. Bugün Tekkeköy Samsun’un en huzurlu ilçesi haline geldi. Hem yerelde hem genelde iktidar olan bu ilçenin evladıyım. Bir kere tehdit dili kullanmadım. Dünkü çocuklar, Tekkeköy Belediyesi’nin çalışanlarını tehdit ediyorlar. Muhtarları tehdit ediyorlar. 16 yıldır AK Parti içerisinde siyaset yapıyorum. Bugün Yeniden Refah Partisi ile yeniden başlıyoruz. Tekkeköy’ü bir daha asla geriye döndüremeyecekler” şeklinde konuştu.

  “Koltukları gerçekten millet için isteyenlere..”

  Koltuk kavgasında olmadığını ancak millete yapılan bir nezaketsizlik olduğunu söyleyen Togar, “Bir sabah uyandık 10 yıl emek vermiş olduğumuz kent ile ilgili kararı bize hiçbir açıklama yapılmamışken internetten duyduk. İnsan bir vefayı hak eder, bir nezaketi hak eder. Benim kendime, aileme, bu kentte yaşayan insanlara yapılmasını istemediğim asla yakıştıramadığım ve yakışmayan şey budur. Biz bunu hak ediyorduk. Siyasette beğenmezsinin, kenara koyarsınız olabilir. Çekilin dersiniz olabilir ama ben bu açıklama nezaketini bu ilçenin insanlarının hak ettiğine inanıyorum. Biz ve insanlarımız da bunu görmedik.  Halkımız ‘O öyle değil, bu kararı biz veririz’ dedi. ‘Nasıl 15 Temmuz’da o kararı biz verdik. Yarın da bizler vereceğiz’ dediler. Kendi kaderimize kendimiz karar vereceğiz diyorum. Allah 31 Mart’ta bu koltukları gerçekten millet için isteyenlere nasip etsin” ifadelerini kullandı.

  Toplantı, İl Başkanı İbrahim Yaşar’ın Hasan Togar’a ve diğer adaylara parti rozetini takmasıyla son buldu.

 

 

Bunları da sevebilirsiniz