BENCİLLİK YÜZEYSELLİĞİ

Bu durumu Dünya Değişim Akademisi’ndeki Değişim Uzmanına sorduk çok etkili bilgiler edindik. Bu bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

” Sahip olduklarının değerini bilmeyen, başarılarını taktir etmeyen, yeterince zengin olmadığına inanan, kendisinin talihsiz olduğunu düşünen ve kendisinin önemsiz olduğunu hissederek acı çeken kişi bencil bir insandır.

Genellikle bencil olanlar mataryalist ve yüzeysel kişilerdir. Kişiliklerinin temelinde sadece kendi nesnel ihtiyaçlarını düşünen ve onlar için kaygılanan bencil bir insan yatar. Bu tür insan başkalarının her türlü ihtiyaçlarını hor görür.

Bencil insan asla sorumluluk alamaz, hata yaptığında kusurlarını üstlenmez ve hep başkalarını suçlar. Sorumluluktan kaçmak, işleri batırdığında kendisinin haklı olduğunu iddia etmek ve hataların için bir günah keçisi aramak bencil insanların işidir.

Bencillik olgusunun standart yolu; eleştirenlere karşı misilleme yapmak, sorumlulukları paylaşamamak ve kötü görünmemek için her türlü yalana başvurmaktır. Bununla birlikte hata yaptıkları için başkalarını küçük düşürmek, onları yargılamak, onlara hakaret etmek, oldukları gibi kabul etmemek ve bencil istek doğrultusunda değiştirmeye çalışmak bencilliğin neden olduğu köleleştirmedir.

Oysaki sorumluluk almak, hataları kabul etmek, suçluluk yükünden kurtulmak ve cömert olmak özgürleştirici eylemlerdir. Çömertlik, bencilllik olgusunun tam tersidir ve bencilliğin giderilmesini sağlar.

Ayrıca bencillik olgusuna karşı uygulanan cömertlik, bencilliği kurutur ve başka insanlara doğru genişler. Genişleyen cömertlik bencillik olgusunu daraltır ve sonuç olarak küçülüp yok olmasını sağlar. Yani bencillik zehrine karşı cömertlik en etkili panzehirdir.”

Bunları da sevebilirsiniz

BENCİLLİK YÜZEYSELLİĞİ” için 2 yorum

Yorumlar kapatıldı.