Bilal Çelebi Davayı Kazandı

Yerel seçimler öncesinde vatandaşlara “Ahlaklı Belediyeciliği” anlatan YRP ‘si 19 Mayıs ilçe Başkanı Enver Şenocak, kendi gazetesinde Türkiye Wushu Kung-fu Milli Takim Antrenörü Bilal Çelebi hakkında yazdığı yazı ve attığı iftiralardan dolayı açılan davadan ceza aldı.

Yerel seçimler öncesinde vatandaşlara “Ahlaklı Belediyeciliği’’  anlatan Enver Şenocak, ilçede spor salonu işleten ve Türkiye Wushu Kung-fu Milli Takim Antrenörü Bilal Çelebi hakkında 10 Eylül 2016 tarihli 19 Mayıs Haber Gazetesi’nde ve internet sitesinde ‘’Bilal Çelebi Gerçeği’’ başlıklı yazı yayımlamışti.

HAKKINDA DAVA AÇTI
İlçede  Ballıca Gençlik Spor Klübü başkanlığını da yürüten  milli antrenör Bilal Çelebi ,hakkında, iftira dolu iddialarda bulunan Şenocak hakkında Bafra 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

“EN GÜZEL CEVABI MAHKEME VERDİ”

Çelebi, kendisine haksız yere iftira atılıp yalan beyan ve ithamlarla suçlandığı için mağdur edildiğini belirterek, “Türkiye’de milli görüş temsilsicisi bir siyasi parti ilçe başkanının böyle iftira ve yalanları kolay söylebilmesi üzucü bir durumdur..
Yerel seçimler öncesi vatandaşlara ahlaklı belediyeciliği, anlatan Şenocak’a kendi yaptığı ahlaksızlığın bedelinin cevabını en güzel şekilde mahkeme verdi” dedi.

“EŞİMLE BİLE ARAM AÇILDI”
Enver Şenocak’ın yazdığı yazı nedeniyle mağdur olduğunu, psikolojinin bozulduğunu da ileri süren Çelebi, ‘’Atılan iftiralardan dolayı milli takım maçlarına gidemedim. Spor salonumu kapattım. Eşim de benim gibi sporcu ve antrenör, onunla da aram açıldı. Böyle bir iftirayı atan bir kişinin , bir siyasi partide ilçe başkanlığı görevinde bulunması da parti açısından utanç verici bir durumdur” diye konuştu.

“DAVAYI KAZANDIM, ŞİMDİ DE TAZMİNAT DAVASI AÇTIM”
Enver Şenocak’ın ilçede çıkarları doğrultusunda bir çok kişiye iftira ve ithamda bulunduğunu da ifade eden Bilal Çelebi şunları söyledi: ‘’İlçe başkanı olan bu kişi, ilçede çok kolay iftira atma ve yalan söylemesiyle biliniyor. Hatta bu iftira ve yalanlarına zamanla kendi de inanıyor ve gazetesinde de çekinmeden yayımlayabiliyor. Benim ile ilgili bir çok yalan ve iftirada bulundu. Bugüne kadar kişisel bir meselem olmayan bu kişi başkalarının da tetikçiliğini yaparak hakkımda yazı kaleme aldı. Beni, FETÖ/PYD ile ilişkili memurlarla ilişkilendirecek kadar da alçakça bir iftirada bulundu. Benim duruşumu, hizmetlerimi herkes bilir. Salonumdaki sporcu öğrencilere yüksek miktarda para karşılığı milli sporcu belgesi aldığımı iddia etmiş.
Böyle bir şey olabilir mi? Sporcu, müsabakalara çıkmadan, dereceler elde etmeden böyle bir şey alınması mümkün mü?
Hatta bana “sen kimin adamısın ,sen kime hizmet ediyorsun ?” gibi aşağılayıcı, alaycı ithamlarda da bulunmuş. Daha bir çok konuda iftira ve yalan dolu yazı nedeniyle dava açtım. Davayı kazandım. Her iftirası için para cezası aldı. Ancak kazandığım mahkemenin ardından şimdi milli sporcu olduğum için yaklaşık 4 milyon liraya yakında kendisine tazminat davası açtım.’’dedi.

Bunları da sevebilirsiniz