Bursa Havzalılar Derneğinde Görev Değişimi

Bursa Havza’lılar Danışma Yardımlaşma ve Kültür Derneğinde Başkanlığını 3 dönemdir yürüten Emrullah Kaya dernek başkanlığı görevini Ömer Tural’a devretti..

2012 yılından kurucu başkan Osman Tan tarafından Bursa ilinde yaşayan Havza’lı hemşehrilerin bir araya gelerek kurduğu dernekte 2016 yılından bu yana başkanlık görevini sürdüren aynı zamanda Bursa Samsun Dernekler Federasyonu SAMDEF genel sekreterliğini de yürüten Emrullah Kaya sağlık nedenleri ile görevi iş insanı Ömer Tural devretti.

Toplantıda konuşma yapan Başkan Ömer Tural “Öncelikle bu derneği kurup, bu güne kadar getiren başkanımıza ve yönetimlerine teşekkür ediyorum. Hepimizin bildiği gibi, dernekçilik bir bayrak yarışıdır. Amaçlanan hedefe varıncaya kadar bayrağı daha da ileriye götürebilmek esastır. Bize bu ruhu kazandıran Emrullah Hocamıza şahsım ve Yönetim Kurulu üye arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Ve biliyoruz ki; değerli büyüğümüz Emrullah Kaya’nın desteği her zaman yanımızda, arkamızda olacaktır. Bilgi birikimini ve deneyimlerini bizlerden esirgemeyeceğine inanarak kendisine ailesiyle birlikte sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz. Havza sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu bağlamda; dernek üyesi olsun, olmasın tüm hemşehrilerimizi etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum ” dedi.

Devir teslim töreninde konuşan eski başkan Emrullah Kaya ise ‘’  Hemşeri dernekçiliğinin temelinde gelişmiş aidiyet duygusunun yamaktadır.  Sivil toplum kuruluşlarında görevlerin liyakatli kişiler tarafından sürdürülmesi gerekmektedir. Herkese karşı ayrım gözetmeksizin sorumluluğumuz vardır. 2016 yılından itibaren “Sevdamız Havza” diyerek, özveriyle sürdürdüğümüz Bursa Havza’lılar tanışma yardımlaşma ve kültür derneğini de bu görevi layıkı ile yapacağına inandığım Ömer Tural gibi genç Havza sevdalısı kardeşime ve yönetime emanet etmekten dolayı mutluluk duyuyorum.. Ben yine yönetim kurulunda görev almaya devam ederken değerli hemşerilerimizin her konuda yanlarında olmaya devam edeceğiz.’’ dedi

Yeni yönetim tarafından görevi devreden Emrullah Kaya’ya teşekkür plaketi takdim edildi.

Bunları da sevebilirsiniz