Büyük Birlik Partisi Samsun İl Başkanı Ünsal Tokuç’tan Karabağ açıklaması

 

Büyük Birlik Partisi Samsun İl Başkanı Ünsal TOKUÇ; ‘’Ermenistan’ın Türk toprağı olan Karabağ da 28 yıldır sürdürdüğü işgale bir an önce son vermelidir. Ermenistan’ın Hocalı katliamı ile doruğa ulaşan ve yüreklerimizi dağlayan zulmü ve işgali son bulmalıdır.’’ Dedi.

Tokuç; Uluslararası kuruluşların işgalci Ermenilere karşı müsamahakâr tutumları ortada, onlardan farklı bir tavır beklemekte ahmaklık olur. Hal böyle iken Karabağ sorununda inisiyatif haçlı zihniyetiyle işleyen kurallara bırakılmamalıdır, Zira Karabağ’ın işgali ile sadece Türkiye ve Azerbaycan’ın kara sınırı bölünmemiştir, Ermenistan’ın işgal hareketi ile Türkiye ile Türk dünyası arasına bir hançer saplanmıştır.

Bu Hançeri Çıkarma Vakti Gelmiştir

Yerlerinden yurtlarından koparılan kardeşlerimiz ata yurtlarına geri dönebilmelidir. Ermeniler işgallerine silahla başlamışlardır o halde işgale son vermenin tek çaresi silah ile olacaktır, iki devlet bir millet deyiminin hakkını verme zamanı gelmiştir söylemlerde kalmamalı. Türk milleti olarak canımız ve malımızla can Azerbaycan’ın haklı davasında yanındayız. İnşallah en kısa zamanda Türk’ün şanlı bayrağını Karabağ’a asacağız.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyorum.

 

Bunları da sevebilirsiniz