SAMTİAD SAMSUN VALİSİ ZÜLKİF DAĞLI’YI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

SAMTİAD, ( Samsun Turizm ve İşadamları Derneği) yönetim kurulu üyeleri Samsun Valisi Zülkif Dağlı’yı Ziyaret ederek derneğin amaçları çalışmaları ve Samsun’da turizm alanında yaşadıkları sorunları dile getirdiler.

Ziyarette SAMTİAD Başkanı Abdulgafur Turan, Başkan yardımcıları Fatma Yiğit ve Sedat Uygun, sayman Mustafa Öztürk ve Denetleme Kurulu Başkanı Eyüp Ergün de hazır bulundu.

SAMTİAD Başkanı Abdulgafur Turan Vali Dağlı’ya Samsun turizminin gelişmesi, için yapılmasını düşündükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Turan, Samsun’da en önemli eksiklikler arasında öncelikle Turizm danışma ofisinin kurulması, farklı turizm turlarının Samsun’da düzenlemesi ve turizmine bileşenlerinin bir araya getirilerek ortak ve organize bir planlama ve çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Turan ayrıca, turizmin gelişmesi için turizm altyapısını gelişmesi ve tamamlanmasının çok önemli olduğunu ve belirli bir plan dahilinde önceliklerin belirlenerek bu çalışmaların hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtirken Samsun Valisi Zülkif Dağlı da, Samsun’un ulaşım, turizm, sağlık, spor ve tarım alanında çok önemli imkânlara sahip olduğunu, görev süresi boyunca bu imkanların Samsun ekonomisi ve halkının yararına geliştirilmesi için her türlü işbirliği şartlarını oluşturma gayreti içinde olduklarını ve kamu, sektör ve diğer bileşenlerle işbirliği için çalışmaların başlatıldığını söyledi.

 

Bunları da sevebilirsiniz