“BÜYÜK SAMSUN BULUŞMASI” BASIN TOPANTISI YAPILDI

 

Samsun’da bu sabah Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Yazıcı ile ulusal ve yerel basın mensuplarının katılımıyla bir araya gelindi. Basınla yapılan kahvaltılı programda 12-15 Mayıs 2022 tarihlerinde Yenikapı Etkinlik Alanı’nda yapılacak Büyük Samsun Buluşması konusunda bilgilendirme ve bayramlaşma yapıldı.

Samsun’un ve Samsunluların her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu dile getiren SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya AŞCI, “Biz İstanbul’da yaşayan Samsunlu’lar olarak memleketini seven, siyasetten uzak duran sadece Samsunlu’luk ruhunu oluşturmaya çalışan büyük bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu sene Samsun’da yapılacak olan TEKNOFEST etkinlikleri öncesinde İstanbul’da yapacağımız bu etkinlik Samsun’a ışık tutacaktır. Bu anlamda tarihi etkinliğimize tüm Samsunlu’ları davet ediyoruz” dedi.

Sivil toplum örgütlerinin bir ilin kalkınmasında ve gelişmesinde çok büyük bir önem taşıdığını ifade eden AŞCI, “Samsunlu’lar olarak Türkiye’de önemli bir güce sahibiz. Bu konfederasyonu ellerimizle kurduk, birlikte büyüttük bundan sonra da Türkiye’nin en büyük hemşehri dernekleri olarak bir numaraya getirmektir” şeklinde konuştu.

AŞCI sözlerini şöyle tamamladı: “Samsun medyasına teşekkür ediyorum. Bizi bugün burada yalnız bırakmadınız. Hepinizi İstanbul’da da görmek istiyoruz. 2023 yılında kutlayacağımız Cumhuriyetin 100. yılında SAMKON olarak daha büyük bir hedef koyacağız. Tek amacımız var Samsun’u büyütmek, Samsunlu’ları bir ve beraber tek çatı altında toplayıp Samsunlu’luk bilincini çocuklarımıza aşılamak ve anlatmak olacaktır.”

12 Mayıs 2022 Perşembe günü Saat 13.30’da başlayacak etkinlikler 15 Mayıs 2022 Pazar günü Saat 20.00’de sona erecek.

#SamsunTanıtımGünleri
#SamsunYenikapıda
#SamsunuGör

 

Bunları da sevebilirsiniz