Büyük Terme Buluşması

 

İstanbul’da Terme Kültür Evi Derneğinin bu yıl 3.cüsünü düzenlediği Samsun Terme Buluşması, Ünlü türkücü İsmail Türüt ile coşkulu geçti. Derneğin Başkanı, Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi-İmar Komisyonu Başkanı ve yeniden meclis üyesi A.Adayı Eren Kaya’ya hemşehrileri sevgi dolu

gönülleriyle yanında oldu. 

 

 

 

AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Azmi Ekinci, bir konuşma yaparak yerel seçimlerle ilgili siyasi mesajlar verdi.

 

 

 

 

Samsunlu STK temsilcileri, sahneye çıkarak İsmail Türüt konseri öncesi kısa birer konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini hemşehrileriyle paylaştı. Samsunlu Başkanlar, yeniden Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi A.Adayı  Eren Kaya‘ya desteklerinin tam olduğunu açıkladılar.

Samsunlular Olarak Daha Güçlü Olalım’ 
İstanbul Terme Kültür Evi Derneği Başkanı, Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı, yeniden meclis üyesi a.dayı, Samsun Terme buluşmasında açılış konuşması yaparak, önemli mesajlar vererek hemşehrilerine gönlünü açtı. Eren Kaya, konuşmasında şunları aktardı.

Davetimize katılma nezaketini gösterdiğinizden dolayı sizleri şahsım ve Terme Kültür Evi Derneği yönetimi adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
Bizler Esenyurt’taki hemşehrilerimiz başta olmak üzere bölgemizdeki diğer Samsunlu hemşehrilerimizle birlik ve beraberlik içerisinde iyi güzel ve başarılı çalışmalar yaptık yapmaya da devam diyoruz. Hemşehrilerimizin istek ve talepleri doğrultusunda çalışıyor çaba sarf ediyor mücadele ediyoruz.
Sevgili hemşerilerim bizlerin öncelikli görevleri var öncelikle vatanımızı korumak ve güzelleştirmek bu kadim medeniyete yakışır , bu aziz millete ve bu ayyıldızlı bayrağa layık bir hayat sürdürmemiz gerekiyor.
Bir diğer önceliğimizde güzel işler yapabilmek. Biz şuna inanıyoruz. Güzel işler yapmak güzel işlere vesile olmak ve insanların gönlünde yer tutmak esas başarı budur. Yani şu gök kubbe altında hoş bir seda bırakabiliyorsak hangi makam ve mevkide olursak olalım hangi görevle toplum içinde yer alıyorsak alalım güzele vesile olmak kadar anlamlı bir şey yoktur. Bu duygu anlayış içerisinde hep beraber olalım yürümeye yeni başlayan çocuk misali birbirimizi daima destekleyelim Samsunlular olarak sırt sırta verip daha güçlü olalım.
Hani şair diyor ya…
İşte ben Samsunum yiğidir çatıktır kaşım, 
Bir babanın öz oğluyum 17 kardeşim, 
17 oğlum var biri Terme bir ucunda Alaçam, 
Her nesneye can verilir yeşilin Çarşamba’sında,
Bir oğlum var uzun boyludur rengi kızıyla,
Bir kızım vardır kaşları hilaldir adı Bafra
İşte benim benim, ben Samsun’um
Ben türküm kürdüm lazım çerkezim dadaşım,
Dedik ya bir babanın oğluyum 17 kardaşım.
Ben Samsun’da 19 Mayıs’ım
Bir elimde kemençe, bir elimde sazım.
İşte benim benim, ben Samsun’um.
Ben Salıpazarı’nda balım,
Canik dağlarında çobanım, Tekkeköy ile kardaşım.
Kavak’ta Yaşar Doğu, Orhan Gencebay’da İlkadım’ım.
Ben Samsun yollarında Ayvacık ile yoldaşım Asarcık ile sarhoşum.
Ladik’de Akdağ, Vezirköprü’de semaver Havza’da kaplıcayım.
Ben Yakakent’de sahil, Atakum’da cennetten köşeyim.
Ben bu topraklarda bayrak, bu topraklarda sancağım.
Ben Samsun’um.
Sevgili hemşerilerim doğup büyüdüğümüz Samsun’umuza şu anda da doyduğumuz yaşadığımız Esenyurt’umuza borcumuz var. Bizler bu borcu maddiyatla ödeyemeyiz. Bu borcu belediye başkanımız sayın Ali Murat Alatepe gibi samimi içten davranarak güler yüzlü olarak çok çalışarak ödeyebiliriz. Bizler samsunlular olarak sayın başkamızın Esenyurta olan borcunu ödediğine şahitlik ederiz. Yine bizler bu borcumuzu sayın ilçe başkanımız Yasir Çelik gibi davasına gönülden inanarak bilgili ve disiplinli olarak ileri görüşlü vizyon sahibi olarak mücadeleci ve mütevazi olarak ödeyebiliriz.
Kıymetli misafirlerimiz cümlelerimi toparlarken son olarak şunu ifade etmek istiyorum. Akan su asla yosun tutmaz o yüzden biz akmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Esenyurt’umuza layık gördüğü siyasi tecrübesine bilgisine donanımına güvendiği kıymetli vekilimiz belediye başkan adayımız sayın Azmi Ekinci ile bütün gönüllere akacağız. 
1 Nisandan sonrada gönül belediyeciliğinin ve ak hizmetlerin Esenyurt’ta da artarak devam edeceğine yürekten inanıyoruz. Samsunlular olarak hiçbir zaman yosun tutmamak için taşarcasına akmaya devam edeceğiz.

 

Şaban Top‘dan Teşekkür!
Terme Kültür Evi Derneğinin düzenlediği Samsun Terme buluşmasına katılarak, Samsun birlikteliğin ve Eren Kaya başkanımızın yanında olduk. Geceye katılan tüm dernek üyelerime teşekkür ederim. 
Şaban Top Gencay İnşaat YKB
Avcılar Samsunlular Derneği Bşk.
İSGİYAD Başkan Yrdm.

 

 

Bunları da sevebilirsiniz