BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AİLESİNE KAVUŞTURDU

Samsun’da yaşayan görme engelli 39 yaşındaki Ayşe Uçarlı Boydak, bayram tatilini 5 aydır ziyaret edemediği ailesinin yanında geçirmek istediğini belirtip, Büyükşehir Belediyesi’nden yardım talep etti. Ekipler, Ayşe Uçarlı Boydak ile 10 yaşındaki kızı Berra Boydak’ı isteği üzerine Ladik ilçesindeki ailesinin yanına götürdü.

Samsun’da, bir kamu kurumunda memur olarak görev yapan Ayşe Uçarlı Boydak, 5 aydır ziyaret edemediği ailesinin yanına gitmek için Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezi’ni aradı. İdari izinli olduğu için evden çıkamayan Boydak, bayramda Ladik ilçesindeki anne-babasının yanında olmak istediğini belirtince, Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler hemen harekete geçti.

EVİNDEN ALINDI, KÖYÜNE GÖTÜRÜLDÜ

Görme engelli Ayşe Uçarlı Boydak ve kızı Berra Boydak’ı İlkadım ilçesi Kalkanca Mahallesi’ndeki evinden alan zabıta ekipleri, Ladik ilçesi Başlamış Köyü’ne götürdü. Burada annesi Aysel Uçarlı tarafından kapıda karşılanan Ayşe Uçarlı Boydak ve kızı Berra Boydak, 5 aylık özlemlerini birbirlerine sarılarak giderdi.

Ayşe Uçarlı Boydak, “Görme engelli olduğum için idari izinli olarak evde karantina altındaydım. Çocuklara yasak gelince kızımla da dışarı çıkamadım. Aylardır ailemi ziyaret edemiyordum. Bayram dolayısıyla yanlarına gitmek istedim. Bu nedenle de çözüm merkezini arayarak belediyemizden yardım talebinde bulundum. Onların sayesinde bayramı ailemin yanında geçirdim” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz