BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ‘İSTİHDAM’ HAMLESİ

İşsizlerin umudu oldu. Samsun’da Büyükşehir Belediyesi İstihdam ve Kariyer Merkezi, 5 ayda 253 vatandaşı ‘iş sahibi’ yaptı.
‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışıyla hareket ederek vatandaşların her türlü sorununa çözüm arayan Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde İstihdam ve Kariyer Merkezi, işsiz vatandaşların umudu oldu. Belediye Başkanı Mustafa Demir’in talimatıyla kurulan merkez, 5 ayda 253 kişiyi işe yerleştirdi.

ÖZEL SEKTÖRE İLETİLİYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne, ‘iş’ talebinde bulunmak için gelenlere yardımcı olmak amacıyla oluşturulan ve İŞKUR ile imzalanan protokol sonrası ağustos ayında faaliyetlerine başlayan İstihdam ve Kariyer Merkezi, çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor. İş isteyenler ve işçi arayanların bir araya getirildiği merkezde, aranan iş ve işçi profiline uygun talepler özel sektöre iletiliyor.

BÜYÜKŞEHİR, VATANDAŞIN YANINDA

Özel sektör firmalarının personel taleplerini aldıktan sonra kayıtlı başvurulardan yönlendirme yapan İstihdam ve Kariyer Merkezi, yönlendirmeyi kabul eden vatandaşların işe alım süresince takibini de gerçekleştiriyor. Olumsuz sonuç alınması halinde ise başvuru sahibi yeni bir işe yönlendiriliyor. Kariyer Merkezi’nde verilen rehberlik hizmetleri ile vatandaşların yanında olmayı sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ‘kişisel ve kurumsal eğitimler,’ ‘özgeçmiş oluşturma’ gibi konularda da iş arayanların işgücü piyasası hakkında bilgilenmelerini sağlıyor.

BAŞKAN DEMİR’E TEŞEKKÜR

İstihdam ve Kariyer Merkezi’nin ‘işsizler’ için fırsat olduğunu belirten vatandaşlar, “İstihdam ve Kariyer Merkezi sayesinde işçi arayan işverenlere daha rahat ulaşabiliyoruz. Böyle bir merkezin kurulmasına öncülük ettiği için belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz”

Bunları da sevebilirsiniz