BÜYÜKŞEHİR’DEN ARICILARA EKİPMAN DESTEĞİ

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal kalkınmaya da büyük önem veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde arıcılık yapan 140 arı üreticisine yaklaşık 900 bin liralık ekipman desteği verdi. Başkan Mustafa Demir, “Onlar ürettikçe biz desteklemeye devam edeceğiz. Büyükşehir olarak her zaman yanlarındayız” dedi.
Samsun’da eğitim, kültür, turizm, spor, sağlık ve tarım alanlarında yaptığı yatırımlarla örnek olan Büyükşehir Belediyesi, üreticilere destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda arıcılığın gelişmesi ve bal üretiminin artırılması amacıyla Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığıyla 17 ilçedeki 140 arıcıya maske, eldiven, pantolon, el demiri ve körükten oluşan ekipman desteğinde bulunuldu. Sürdürülebilir Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında DOKAP iş birliğinde verilen ekipman desteklerinin teslimleri de Havza, Bafra ve Çarşamba ilçelerinde yapıldı.

DESTEKLER ARICILAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Yaklaşık 900 bin lira olan ekipman desteğinin içinde 700 adet polen tuzaklı boş arı kovanı, 140 adet arıcı maskesi, 140 çift arıcı eldiveni, 140 arıcı körüğü, 140 el demiri, 700 kilo temel petek, 1400 propolis toplama tuzağı ve 1400 şurupluk yer aldı. Desteklerin arıcılar için oldukça önemli olduğunu ifade eden üreticiler, “Bize destek verip onurlandırdılar. Her zaman yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR OLARAK HER ZAMAN YANLARINDAYIZ
Tarım ve hayvancılıkla uğraşan ve üreten çiftçilere destek olmaya devam edeceklerini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Amacımız, üretimle uğraşan, memleketimizin gıda ihtiyacını gidermek için çalışan vatandaşlarımızın gelirini yükseltmek. Onun için onlara modern arıcılık ekipmanları vermeye, hibede bulunmaya devam edeceğiz. Büyükşehir olarak her zaman onların yanındayız” diye konuştu.

 

Bunları da sevebilirsiniz