KAVAK OSB BÖLGESİNDE SAMSUN’UN İLK OSB İNSAN KAYNAKLARI OFİSİ AÇILDI

Kavak Organize Sanayi Bölgesi’nde açılan İnsan Kaynakları Ofisinde yürütülecek çalışmalar ile yatırım yapan firmalara ait devam eden inşaatların son durumu, arsa tahsis talepleri ve OSB genişleme çalışmalarının görüşüldüğü toplantı, Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Samsun’un, sahip olduğu avantaj ve sunduğu olanaklarla bölgenin üretim ve ticaret merkezi konumunda olduğuna bir kez daha dikkat çekerek, yatırımcı firmaların bölgesel teşvik uygulamasında 5. bölge avantajlarından yararlanmakta olduğu Kavak OSB’nin de KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti ve vergi indirimi gibi birçok avantajı sayesinde yatırımcılardan yoğun ilgi görmeye devam ettiğini dile getiren Sayın Valimiz, OSB’nin kara, deniz, hava ve demiryolu olmak üzere 4 ulaşım ağına yakın olmasının da bu anlamda önemli katkılar sağladığını söyledi.
Yoğun talebe cevap verebilmek adına genişleme çalışmalarının devam ettiği OSB’de alanı 140 hektardan 195 hektara çıkartacaklarını ifade ederek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejisi talimatları doğrultusunda Samsun’daki tüm OSB’lerimizde olduğu gibi Kavak OSB’de de kamunun tüm imkânlarıyla girişimcilere her türlü desteği sağlamaya ve işlerini kolaylaştırmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Sayın Valimiz, Samsun’da ilk kez Kavak OSB bünyesinde açılan İnsan Kaynakları Ofisiyle de işçi arayan müteşebbislerimizin talep ettiği nitelikli personel ihtiyacının karşılanacağını ve OSB’de hem üretim hem de istihdamın daha da artırılmasına katkı sağlanacağını ifade etti.

 

Bunları da sevebilirsiniz