Canik Belediyesi Ödüllü Sıfır Atık Köyü Çocukları Ağırlamaya Devam Ediyor

Canik Belediyesi tarafından ilçede hayata geçirilen Sıfır Atık Köyü Çocuklar tarafından yoğun ilgiyle ziyaret ediliyor.

Canik Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Sıfır Atık Köyü çocuklar tarafından yoğun bir ilgiyle ziyaret edilmeye devam ediyor. Sıfır Atık Köyü içerisinde yer alan ve geri dönüşüm malzemelerinden üretilen oyun gruplarında doyasıya eğlenme fırsatı bulan ziyaretçiler, Canik Belediyesi personelleri eşliğinde gerçekleşen ziyaretlerde, Sıfır Atık Köyü’nde yer alan ve büyük bir merak uyandıran geri dönüşüm malzemelerinden oluşturan sanat eserlerini ise dikkatle inceliyor. Canik Belediyesi’nin toplumda sürdürülebilir çevre, geri dönüşüm ve sıfır atık bilinci oluşmasını hedefleyerek yapımını büyük bir titizlikle tamamladığı Sıfır Atık Köyü’nü ziyaret eden çocuklara alanında uzman eğitmenler tarafından sürdürülebilir çevre, iklim değişikliği, sıfır atık, doğa ve çevre bilinci konularında eğitim çalışmaları gerçekleştiriliyor.

 

Sanat Eserleri Ziyaretçileri Hayran Bırakıyor

Canik Belediyesi tarafından Samsun Millet Bahçesi içerisine hayata geçirilen ve 2021 yılında Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen ‘Belediyeler İçin Sıfır Atık Fikir Yarışması’nda ödül alan ve yarışmanın ardından gerçekleştirilen ödül töreninde, Türkiye’de sıfır atık, sürdürülebilir çevre ve doğa ile ilgili birçok projeyi himaye eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’ya ödül takdimi gerçekleştirilen Sıfır Atık Köyü’nde geri dönüşüm malzemelerinden yapılan sanat eserleri ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Sanat eserlerinin yanı sıra Sıfır Atık Köyü’nde bulunan geri dönüşüm malzemelerinden oluşturulan dinlenme alanları, oyun grupları, tarladan çıkan atıkları gübreye dönüştürüldüğü kompost alanı, geri dönüşüm malzemeleri toplama ve depolama alanları, iklim sınıfları ile ata tohum seraları ziyaretçilerden takdirleri topluyor.

 

Canik’te Sıfır Atık Eğitimi

Toplumda sürdürülebilir çevre, geri dönüşüm ve sıfır atık konularında bilinç oluşturmanın odak noktası olduğu Sıfır Atık Köyü’ne duyulan yoğun ilginden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Sıfır Atık Köyü’nde ağırladıkları çocuklara yönelik eğitim programları gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan İbrahim Sandıkçı, “Sıfır Atık Köyümüzde ziyaretçilerimizi ağırlamaya devam ediyoruz. Her bir köşesini geri dönüşüm malzemelerinden oluşan eserlerle donattığımız Sıfır Atık Köyümüzü ziyarete gelen çocuklarımıza, sürdürülebilir çevre, geri dönüşüm ve sıfır atık konularda eğitim veriyoruz. Alanında uzman eğitmenlerimiz, Sıfır Atık Köyümüzde teorik bilgilendirmenin yanı sıra burada oluşturduğumuz atölyelerde çocuklarımıza uygulamalı eğitim programları da düzenliyor. Birbirinden güzel eserleri, eğitici ve eğlenceli aktiviteleriyle çocuklarımızı, Sıfır Atık Köyümüz ve eğitimlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Canik Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Sıfır Atık Köyü’nde gerçekleştirilen eğitim programları ve etkinliklere katılmak isteyen ziyaretçilerin Canik Belediyesi 444 55 90 numaralı çağrı merkezi üzerinden Temizlik İşleri Müdürlüğü ile irtibata geçebileceği kaydedildi.

 

Bunları da sevebilirsiniz