‘Uluslararası Atakum Halk Dansları ve Müzik Şenliği’ başlıyor

Atakum Belediyesi ve ASFED iş birliği ile düzenlenecek ‘Uluslararası Atakum Halk Dansları ve Müzik Şenliği’, kentte sanat şöleni yaşatacak. Festival, Atakum Kent Meydanı’nda 1-6 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 Atakum Belediyesi ve Ankara Samsun Federasyonu (ASFED) iş birliği ile ‘Uluslararası Atakum Halk Dansları ve Müzik Şenliği’, 1-6 Ağustos 2023 tarihleri arasında Atakum Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek. On iki ülkenin halk danslarının sergileneceği festival programında, katılımcıları sanat şöleni bekliyor.

 

ATAKUM’DA DANS VE MÜZİK ŞÖLENİ

 Festival programı 1 Ağustos Salı günü Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde 19.00- 20.00 saatler arasında düzenlenecek açılış kokteyli ile başlayacak. Programın ikinci gününde ise Uluslararası Halk Dansları Toplulukları ve Yerel Dans ekipleri; Cumhuriyet Kadınları Bandosu eşliğinde Körfez Marin Oteli önünden Atakum Kent Meydanı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirecek. Saat 21.00’de başlayacak Uluslararası Halk Gösterilerinin ardından seyircileri, Türk Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Şimşek’in muhteşem konseri bekliyor. Programın üçüncü, dördüncü ve beşinci günlerinde Körfez Kaffa Kafe, Marin Otel-Restaurant ve Yeşilyurt AVM önünde 19.00-20.00 saatleri arasında düzenlenecek nokta gösteriler, Atakum Sahili’nde sanat rüzgarları estirecek. Kent Meydanı, saat 21’00’den itibaren farklı  kültürlerin dansları ve müziklerinin yer aldığı Uluslararası Halk Dansları gösterileri ile renklenecek. Seyircileri, 5 Ağustos Cumartesi günü yerel müzik topluluğu Grup Zehmeri’nin konserinin yer aldığı dolu dolu bir program bekliyor. Festival, 6 Ağustos Pazar günü, Uluslararası Halk Topluluklarının uğurlama töreninin ardından sona erecek.

Bunları da sevebilirsiniz