CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu’nun, “Türk Kadınının Seçme Ve Seçilme Hakkını Elde Edişinin 88. Yılı” Dolayısıyla Yayınladığı Mesaj:

 

“5 Aralık, Anadolu kadınının ‘eşitlik’, ‘adalet’, ‘toplumsal yaşamda var olma’ mücadelesinin zaferle taçlandığı bir gün olarak tarihe damgasını vurmuştur.

88 yıl önce, kadınların siyasal haklarını elde etmeleri noktasında diğer birçok batılı ülkeye öncülük etmiş olan bir ulus olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Bu nedenle biz Türk kadınları, eşitlik mücadelemize en büyük katkıyı sunan büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borçluyuz.

Ancak bugün geldiğimiz noktada, kadını ikincilleştiren, kadını sosyal, siyasal ve ekonomik hayattan soyutlamayı varlık sebebi olarak gören bir anlayışın tahakkümüyle karşı karşıyayız ve ‘Cumhuriyet Devrimi Rotası’ndan çok uzak bir noktadayız.

Özetle Türk kadınının elde ettiği haklar kâğıt üstünde kalmış, budanmış, özgürlüğünden mahrum kalmıştır.

Bu tespiti yapıyoruz fakat asla umutsuzluğa kapılmıyoruz!

Biz kadınlar, daha önce başardık, şimdi yine başaracağız!

Cumhuriyet devriminin mimarına, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e olan borcumuzu, bu uğurda tarih boyunca büyük mücadeleler yürüten, bedeller ödeyen bütün kadınlara olan borcumuzu mutlaka ödeyeceğiz.

Kazanan, yine kadınlar olacak!

Bu düşüncelerle; Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde edişinin 88’nci yılı hepimize kutlu olsun.”

Bunları da sevebilirsiniz