CHP’li Hancıoğlu’ndan, Bakan Yanık’a salvolar…

 

“Ne kadınları koruyabildiniz ne de yavrularımızı!”

Türkiye günlerce 6 yaşındaki bir kız çocuğunun evlendirilmesi ahlaksızlığıyla sarsılırken, Aile Bakanı’nın 3 gün boyunca sustuğuna dikkat çeken CHP’li Hancıoğlu, “ne kadınları koruyabildiniz ne de yavrularımızı!” sözleriyle Bakan Derya Yanık’a tepki gösterdi.

 

TBMM Genel Kurulu’ndaki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçe görüşmelerine, bir kız çocuğunun 6 yaşında evlendirilmesi ve yıllarca cinsel istismara uğraması olayının tartışmaları damgasını vurdu. Bakanlığın bütçesi üzerine CHP Grubu adına konuşan Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, bakan Yanık’ı şu sözlerle eleştirdi:

“Ülke günlerce, 6 yaşındaki bir kız çocuğunu evlendirilmesi ahlaksızlığıyla sarsılıyor. Ne yazık ki sayın Aile Bakanı bu vahim olaya 3 gün sonra refleks gösterebiliyor. Hiç kusura bakmayın sayın bakan, ne kadınları koruyabildiniz ne de yavrularımızı! Ve şunu da belirtmek isterim; bizim iktidarımızda bu bakanlık, ‘her şey olup bittikten sonra sadece davaya müdahil olan bir bakanlık’ olmayacak. Bu ahlaksızlığa asla müsaade etmeyen politikalar hayata geçirilecek.”

LAFA GELİNCE ‘NAS’… İCRAATA GELİNCE..?

CHP’li Hancıoğlu, konuşmasının devamında ise bakanlık bütçesi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Bütçe ödeneğinin tamamına yakınını sosyal yardım harcamaları için kullanan bakanlığın, bir önceki yıla kıyasla yüzde 50 oranında bütçe artışı talep ettiğini kaydeden Hancıoğlu “bu durum yoksulluğun giderek derinleştiğinin sosyal yardıma ihtiyaç duyan yurttaş ve hane sayısı katlanarak arttığının en somut kanıtıdır” dedi.

Genel bütçedeki sosyal yardım harcamalarının gelecek yıl 130 milyar lira, faiz ödemelerinin ise 565 milyar lira olacağına işaret eden Hancıoğlu “yani yoksula 1, faizciye 4 vereceksiniz! Lafa gelince ‘NAS’ dersiniz, ‘faiz haram’ dersiniz; icraata gelince milleti yoksullaştırıp, faiz lobilerine hizmet edersiniz” dedi. Resmi verilere göre bugün Türkiye’de yaklaşık 24 milyon kişinin sosyal yardımlarla hayata tutunmaya çalıştığını belirten Hancıoğlu, iktidarın yoksulluğu yenmeye değil yoksulluğu ‘idare ve istismar etmeye çalıştığını söyledi.

‘SOSYAL YARDIMLAR KESİLECEK’ YALANINA KİMSE İTİBAR ETMESİ

İktidar partisinin ‘biz gidersek, CHP gelecek; CHP sosyal yardımlarınızı kesecek’ yalanıyla sosyal yardım alan aileleri aldatmaya çalıştığına da dikkat çeken Hancıoğlu, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Kimsenin endişesi olmasın! Evet, bu iktidar gidiyor ve biz geliyoruz! Ve biz geldiğimizde, sosyal yardım sistemini çok güçlü bir şekilde yeniden inşaa edeceğiz. Sosyal yardımları, siyasi istismar aracı olmaktan çıkaracağız. CHP’nin Aile Destekleri Sigortası, sosyal yardımları tek elde toplayacak. Sosyal yardımlar ‘hak temelli’ olacak ve yalanlarınızın aksine, kaynakları arttıran bir sistem kuracağız. Bizim iktidarımızda, bu bakanlığın kasasına girecek her kuruş yoksulluğu yok etmek için kullanılacak.”

Bunları da sevebilirsiniz