ÇOCUKLAR “CANİK’TE SPOR ŞENLİĞİ” İLE COŞTU

 

 

Canik Belediyesi ve Piazza AVM’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu ‘Hayata Hareket Katıyoruz’ Canik’te Spor Şenliği son buldu. Basketbol atışları, futbol minyatür kale atışları, vantuzlu ok atışları, hedef top atışları, masa tenisi maçları, floor curling, surviovor parkuru etkinliklerinin yer aldığı Canik’te Spor Şenliği etkinliği beş gün boyunca devam etti. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, öğlen saat 12.00’den akşam 19.00’a kadar Piazza AVM’degerçekleştirilen spor şenliğinde günlük ortalama 500 çocuğu ağırladıklarını belirtti.

 

“Çocuklarımız Geleceğimizin Teminatı”

Canik Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun da yer aldığı açılış programıyla başlayan ‘Hayata Hareket Katıyoruz’Canik’te Spor Şenliği’nde beş gün boyunca çocuklar hem eğlendi hem spor yaptı. Katılımın yüksek olduğu bir etkinlik olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Çocuklarımızın karne tatilini daha eğlenceli hale getirmek amacıyla hem spor yapmaları hem eğlenmeleri için bu etkinlikleri planladık” dedi. Çocuklara ve gençlere yönelik düzenlenen etkinlikleri önemsediklerini belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, “Çocuklarımıza, gençlerimize verdiğimiz her emek çok kıymetlidir. Çünkü bu gençler bizim geleceğimizin teminatıdır. Bu ülke yarın bu neslin omuzlarında yükselecektir. Çocuklarımıza vereceğimiz her emek köprü, yol, kaldırım gibi fiziki yatırımların çok ötesinde bizi ihya edecek ehemmiyettedir” diye konuştu.

 

“Neslin ihyası Geleceğin İnşasıdır”

Gençlere yönelik pek çok faaliyet ve projeyi hayata geçirdiklerini ve bundan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, “Çocuklarımızın mutlu olduklarını gördükçe inanın bizlerin mutluluğu bir o kadar artıyor. Bu mutluluk gençlerimize, çocuklarımıza dair yapılacak pek çok etkinliğin, projenin hayata geçirilmesi adına azmimizi daha da güçlendiriyor. Onlara yapılan hiçbir yatırım boşa gitmiyor” dedi. Başkan Sandıkçı, “Çocuklarımız eğlensin, okul dönemindeki streslerini atsınlar diye bu etkinliği düzenledik. Belediyelerin görevi sadece yol yapmak, köprü yapmak, tesis kurmak değil. Bunlar yapılması gereken fiziki yatırımlardır. Bu tür projelerle şehirler inşa edilir. Ama asıl olan, şehirleri inşa ederken nesilleri de ihya etmek. Çünkü inşa ettiğimiz bu şehirlerin asıl sahipleri yarın bu çocuklar, bu gençler olacak. Onlara verdiğimiz her değer, gösterdiğimiz her ilgi, sağlamış olduğumuz her imkân yarının büyüğü bu çocukların yetişmesinde etkili izler bırakacaktır. Bugün bize emanet edilen bu makamlarda yarın bu gençler bulunacak. Onların ihyası demek bir milletin geleceğinin inşası demektir” diye konuştu.

‘Hayata Hareket Katıyoruz’ sloganıyla düzenlenen Canik’te Spor Şenliği etkinliğine katılan şanslı çocuklar gerçekleştirilen çekilişle çeşitli hediyeler kazandı.

Bunları da sevebilirsiniz