ORTAKLAŞA DÜZENLENEN ETKİNLİKLE SOKAK HAYVANLARININ YAŞAM ALANLARINA 600 KG MAMA VE SU BIRAKILDI

YAŞAM ALANLARINDA UZAK SESSİZ CAN DOSTLARINI BESLEMEK İÇİN SEFERBER OLDULAR

İlkadım Belediyesi,Atakum Belediyesi, Jandarma Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, KİHAYKO ( Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği ) Samsun İl Temsilciliği birlikte ortaklaşa düzenlenen besleme programında Kent Merkezi’nde uzakta yaşam mücadelesi veren sokak hayvanları için belirli noktalara 600 Kg mama ve su bırakıldı.

İlkadım Belediyesi, şehre ilk karın düşmesinin ardından yiyecek bulmakta zorlanan yaban ve sokak hayvanlarına mama ve besin desteğini artırdı. Yerel yönetimlere örnek olacak ortaklaşa düzenlenen bir besleme etkinliği ile yaşam alanlarında uzak can dostlarına besleme faaliyeti düzenleyen İlkadım Belediyesi,Atakum Belediyesi, Jandarma Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, KİHAYKO derneği temsilcileri 20 kişilik bir ekiple Kurtuluş yolu güzergahında bulunan besleme noktalarına kuru mama ve su bıraktı.

“İlk defa böyle bir etkinlikle besleme yaptık

Pandemi sürecinde restoran ve kafelerin kapanması nedeniyle sokak hayvanlarının özellikle kış aylarında gıda bulmakta daha da zorlandığını ifade eden Jandarma Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi Uzman Jandarma VIII Kademeli Çavuş Özgür Çoban” Görev sürem boyun ilk defa böylesine yerel yönetimlerin birlikte hareket ederek düzenlemiş olduğu etkinlikle can dostlarımıza besleme yapıyoruz. Sokak hayvanlarının zarar görmemesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şehrimizde ayrıca, vatandaşlara Hayvan Durum İzleme Mobil Uygulaması (HAYDİ) hakkında bilgi veriyoruz. Şahsım adına etkinlikte görev alan arkadaşlara ve belediye başkanlarımıza duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

“Can dostlarının tüm ihtiyaçlarının karşılanması için çalışıyoruz”

Sokak hayvanlarına hak ettikleri yaşamı sağlayabilmek amacıyla kurulmuş bir Sivil Toplum Örgüt olduklarını kaydeden KİHAYKO ( Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği ) Samsun İl Temsilcisi Birol Benuğur,”Amacımız bize muhtaç yüzlerce kimsesiz hayvanın beslenme, barınma, tedavi gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması; yaşam hakkı ihlallerinin engellenmesi diğer tüm hayvan severlere örnek olacak projeler geliştirmek ve hayata geçirebilmektir. Sokakta kalan hayvanlar son zamanlarda bir çok eziyete ve şiddete maruz kalmaktadır. Havalar soğumaya başladı, ve bununla beraber aç kalmaları ve hasta olup ölmeleri söz konusu. Hayvan sever dostlarımız kendi imkânları ile oluşturdukları hayvan besleme alanlarında kendi imkânları gereği yettiği kadar yüzlerce sokak hayvanına ev sahipliği yapmaktalar. Bu yüzden hayvan sever dostlarımızın yetişemediği yerde mama desteği sağlamak için bizler hayvan severler devreye girmekteyiz” diye konuştu.

“Herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz”

Besleme etkinliğinde Atakum’un sokak canlısı nüfusun yoğun olduğu alanlara, içerisinde hem mama hem de su haznesi bulunan mamamatikler bilinçsiz kullanım nedeniyle sokak hayvanları ve belediye çalışanlarının zor duruma düştüklerine dikkat çeken Atakum Belediyesi Sokak Canlıları Destek Ekibi,” Havaların soğuduğu ve kar yağışının etkili olduğu şehrimizde mama ve su desteği can dostları için hayati bir öneme sahip. Bu etkinliğe katılım sağlayarak bir nebze olsun sessiz can dostlarımıza yaşam desteği olmak istedik. Toplumumuzun ve Hayvan severlerin bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz’’ dedi.

“Hayvan sevgisini yavrularımıza aşılayacak etkinlikler düzenleyeceğiz”

Soğuk ve karlı havalarda yiyecek bulmakta güçlük çeken can dostları için Sağlık İşleri ekiplerinin özverili bir şekilde görev başında olduğunu kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Söz verdiğimiz gibi hiçbir canlıyı aç bırakmayacağız. Çünkü bu şehirde yaşayan her can değerli. İlçemizde 24 saat kesintisiz hizmet veren ekiplerimiz özellikle trafik kazası geçiren hayvanlara yaptıkları kritik müdahalelerle önem kazandığının altını çizmek istiyorum. Özellikle geleceğimiz teminatı olan yavrularımızın okullarına yönelik gezi ve eğitim faaliyetleri yürüterek okullarda hayvan sevgisi üzerine tiyatro gösterileri ve eğitim faaliyetlerine bu yıl önem vereceğiz. Bu anlamda İlkadım’da bir ilki başaracağımızı düşünüyorum. Devamlı olarak irtibatta olduğumuz büyükşehir belediyemizle sokaktaki canlarımızın tedavisi konusunda ortak çalışıyoruz. Beslenme konusunda hayvansever dernekler ve yerel yönetimlerin etkinliklerine destek sağlıyoruz. Bunun yanında hayvanların tedavisi, aşılanması hususlarında da kendilerinden destek alıyor ve faaliyetlerimizi bir arada hayata geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Bunları da sevebilirsiniz