CUMHURİYET HALK PARTİSİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ KEMAL ZEYBEK BASIN BÜLTENİ

İKTİDARIN YÖNETME ZİHNİYETİ ÜLEKEBORÇ BATAĞINA SOKMUŞTUR

  CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; TBMM Genel Kurulunda Bütçe görüşmelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresinin 2022 yılı bütçesi hakkında CHP Grubu adına yaptığı konuşmada; Esnaf, sanatkârlar, sanayiciler, üretenler, tüketenler, yirmi yıldır ülkeyi yönetenlerin yönetim zihniyetinden perişan olmuştur. Küçük ve Orta ölçekli KOBİ’lere, üretene yeteri kadar destek verilmemiştir. KOSGEB’ler aracılığı aracılığıyla verilen destekler yeterli değildir. Döviz kurlarında yaşanan artışlarla toplumun bütün kesimleri çok zor günler geçirmektedir.

Zeybek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, bütçe konuşmasında, Küçük ve Orta ölçekli işletmelerin istihdamları hakkındaki konuşmasında; bütçeden 100 bin TL çalışanlar için işverene destek verildiğini söylüyor. Merkez Bankasının karşılıksız bastığı paraları %16,5 banka faizine ilave %1,5 komisyon alınarak satıyorsunuz. Sonrada diyorsunuz ki çalışanlara, KOBİ’lere destek verdik diyorsunuz! Bu tutarlı bir açıklama değildir. Hazır parayı satmak çok kolaydır. Ülkenin varlıklarının gelirlerinden, bu ülkenin üreteninden, kazanç sağlayanından, emekçisinden alınan paraları ne zaman üreticiye verdiniz.

  CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; 2021 Yılı Merkezi yönetim bütçesinden KOBİ’lere 717 milyar pay ayrıldığını söylüyorlar. 2022 yılı bütçesinde 241 milyar lira faiz ödeneği için ayırdık diyemiyor. Bunu nedeni nedir? Bütçenin üçte birini faize, bütçe açığına ayırarak halkı yoksulluğa mahkûm ettiniz.

ATATÜRK’ÜN İZİNDEN YÜRÜNMEYEN YOL KARANLIKTIR

  CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda ilerlemeye devam etmiş olsaydınız, bugün yaşanan sıkıntıların büyük çoğunluğunu halkımız yaşamayacaktı. Mustafa Kemal Atatürk diyor ki” Asla, vicdanınızın sesini kendinizden uzak tutmayın” “Ahlakın olmadığı yerde Kanun işe yaramaz” diyor. Siz ahlak bırakmadınız! Bir Ata sözü “Balık baştan kokar” diyor. İbretle izliyoruz.

Zeybek; Üretenin, çiftçinin, dar gelirlinin varlıklarını yok ederek, yardıma muhtaç hale getirdiniz. Tarım Kredi Kooperatifleri üreticiden çeltiği ton fiyatı 4.000TL den aldı. Çeltiğin şu anki ton fiyatı 6.000 ile 6.500 TL arasında değişiyor. Tarım Kredi Kooperatifleri aradaki farkı kasasına mı koyacak veya üreticiye iademi edecek, takip edeceğiz. Üreticiden alınan 70 bin ton çeltiğin arada oluşan fiyat farkı üreticiye ödenmelidir.

Zeybek; Ülkenin gelmiş olduğu bu noktada ve Bu bütçede KOBİ’ler yok, bu bütçede sanayici yok, bu bütçede emekliler yok, bu bütçede memurlar yok, bu bütçede asgari ücretli yok, bu bütçede öğrenci yok, bu bütçede çiftçi, üretici yok halkımız sandığı bekliyor, sizi indirmek için 2023 ‘ü beklemeden seçim sandığını koyunuz! Halkımızı kurtarın, halkın bütçesini biz yapacağız.   Bubütçede yalnız ve yalnız bir avuç rantçı, tefeci bezirgânvar. 83 milyonun kumpas bütçesi ve önümüzdeki tarihte mutlaka bunun hesabı sorulacak, sandık gelecek, ülkemizi yönetemeyenler gidecektir.

Bunları da sevebilirsiniz