CUMHURİYET TEMALI FESTİVALE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Bafra Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali’nin resmi açılış töreni yapıldı.

Törene Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, İl Jandarma Komutanı Ömer Ersever, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanları, İl ve İlçe Protokol Üyeleri, Kurum Amirleri, Oda, Kurum ve Dernek Başkanları, STK Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Festival açılış merasiminde Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ersan Aksu ve Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen yaptıkları konuşmalarla Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali ile ilgili düşüncelerini dile getirdiler.

Kapıkayafest açılış programında konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bafra’mız MÖ. 5000’li yıllara dayanan köklü bir tarihe sahiptir. Tarihsel süreç boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış, zaman içerisinde oluşan kültürü ve doğal güzellikleriyle dikkat çekmiştir. Şu an festivalimizin düzenlendiği alan olan Asar ve Kapıkaya, eski uygarlıklara ev sahipliği yapmış ve pek çok tarihi güzelliği günümüze taşımıştır. Bu eşsiz atmosferde bir kez daha Kapıkaya Festivali’ni düzenliyor olmanın ve doğaseverlerle bir araya gelmenin sevincini, heyecanını ve coşkusunu sizlerle birlikte yeniden paylaşıyorum” dedi.

“İLKLERE İMZA ATTIK”

Başkan Kılıç, “Dünyamızı tehdit eden sorunlara karşı farkındalık oluşturmak ve dikkat uyandırmak amacıyla geçtiğimiz yıllarda Kapıkaya Festivali’nde Sıfır Atık ve İklim değişikliği temalarını işleyerek ilklere imza attık. Türkiye Yüzyılı vizyonu ile bu sene de ilk olma özelliğimizi koruyarak şanlı Cumhuriyetimizin 100. Yılında “Cumhuriyet” temasıyla Kapıkaya Festivalimizi gerçekleştiriyor ve böylesi güzel projeye ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hem şehir içinden hem de şehir dışından gelen misafirler için gerekli tüm tedbirlerin alındığına dikkat çeken Başkan Kılıç, “Şu an kamp alanımızda 700’e yakın çadırımız bulunuyor. Ülkemizin her tarafından katılımcıları aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz.  5 gün 4 gece sürecek olan Türkiye’nin en önemli festivallerinden biri olan Kapıkaya Festivalimizin içerisinde her yıl olduğu gibi bu yıl da yamaç paraşütü ve acro şov gösterilerimiz olacak. Bunların yanında yine Kızılırmak nehrinin eteklerinde su sporları (Kano, Jetski, Ringo Bot, Dalış, Tekne Gezileri), hemen onun üstünde Zipline etkinliği macera severleri bekleyecek. Yelken Kanat Hedef Şampiyonası, Dağ Bisikleti Tırmanma Yarışı, 16 KM Dağ Koşusu, Fotoğrafçılar Maratonu gibi birçok ödüllü etkinlik Kapıkayafest’te yer alacak. Ayrıca “Cumhuriyet için uçabildiğin kadar uç” sloganıyla bu yıl ilk kez nefes kesen dakikalara hep birlikte şahitlik edeceğiz. ” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Açılış konuşmalarından sonra protokol üyeleri seyir terası spor etkinliği alanı, su sporları ve yamaç paraşüt tepesi alanlarını ziyaret etti.

 

Bunları da sevebilirsiniz