KAPIKAFEST 2023 İÇİN NE DEDİLER?

Bafra Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali” tüm hızı ve coşkusu ile devam ediyor.

Festivalin açılış merasiminde söz alan protokol üyeleri bu yıl Cumhuriyet teması ile hayata geçirilen ve ülke genelinde adından söz ettiren Kapıkayafest ile ilgili düşüncelerini dile getirdiler.

Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali’nin Samsun ve bölgesi tanıtımında oldukça önemli donatılara sahip olduğunun altını çizen konuşmacılar duygularını şu şekilde ifade ettiler:

Hamit Kılıç (Bafra Belediye Başkanı)

“Tarihsel süreç boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış, zaman içerisinde oluşan kültürü ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bafra’mızı Ulusal ve Uluslararası platformda tanımak amacıyla çıktığımız Kapıkayafest yolculuğumuzun 5. yılındayız. Gerek etkinlik ve gerekse katılımcı ve ziyaretçi sayısı olarak her geçen gün büyüyen festivalimizin Bafra’mız ve bölgemiz için ciddi bir tanıtım olduğuna inanıyoruz. Kapıkayafest sayesinde doğamızı, tarihimizi dünya ile paylaşıyoruz. Dünyamızı tehdit eden sorunlara karşı farkındalık oluşturmak ve dikkat uyandırmak amacıyla geçtiğimiz yıllarda Kapıkaya Festivali’nde Sıfır Atık ve İklim Değişikliği temalarını işleyerek ilklere imza attık. Türkiye Yüzyılı vizyonu ile bu sene de ilk olma özelliğimizi koruyarak şanlı Cumhuriyetimizin 100. Yılında “Cumhuriyet” temasıyla Kapıkaya Festivalimizi gerçekleştiriyor ve böylesi güzel projeye ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz.”

Cevdet Ertürkmen (Bafra Kaymakamı)

“Bölgemiz hem kültürün hem de tarihin iç içe olduğu bir alan. Burası gerçek anlamda bir cazibe merkezi. İnsanların doğaya ve kültüre olan ihtiyacını Kapıkayafest’te karşıladığını görüyoruz. Bafra Belediyemiz öncülüğünde düzenlenen festivalin paydaşlarından bir tanesiyiz. Geçen yıl ki etkinliklerin üzerine yenilerini ekleyerek bu yıl 5.sini tertip ediyoruz. Bölgemiz birçok özelliği ile Karadeniz’in en büyük festivalini yapmaya aday. Bu noktada iddialıyız. Festivalin bu noktaya gelmesinde özveri ile çalışan Belediye Başkanımız Sayın Hamit Kılıç nezdinde emek veren herkese teşekkür ediyorum”

Mustafa Demir (Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı )

“Kültür, Doğa, Spor ve daha bir çok aktiviteyi bir arada yaşatan Bafra’mızın nezih coğrafyasında  böylesi bir festivalin hayata geçirilmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Samsun bölgenin merkezi. Anadolu’nun kuzeyinin güçlü bir noktası. Tarih ve doğa zenginliği noktasında da dünyanın ender lokasyonlarından bir tanesi. Bafra Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali’mizin marka değerimizin yükselmesine hatırı sayılır katkı sağlıyor. Emek veren herkesi kutluyor teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun”

Ersan Aksu (AK PARTİ Samsun Milletvekili)

“Uluslararası nitelikteki Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivalimiz her yıl üzerine koyarak devam ediyor. Kapıkayafest sadece Bafra özelinde değil Samsun hatta ülkemizin sınırlarını aşan uluslararası bir formatta ilerlediğini görüyoruz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Cumhuriyet teması ile ve Türkiye Yüzyıl’ını da bir yandan değerlendirerek inşallah şahlanış yüzyılını da beraber gerçekleştirme kararlılığını özünde barındırıyor. Bafra’mız doğası, tarihi, kültürü, turizmi, tarımı ve aynı zamanda sanayisi ile bambaşka bir yere geliyor. Mevla’ya şükürler olsun. Samsun’umuzu kuzeyin merkezi olarak gerçekleştirme fırsatının arefesindeyiz. Kapıkafest ve benzer etkinlikler ise bu gayretin bir parçası. Kapıkayafest’in tüm bileşenlerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

Orhan Kırcalı (AK PARTİ Samsun Milletvekili)

“Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu coğrafyada yaşamanın gururunu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Samsun’umuzun 17 ilçesinin her biri ayrı ayrı özellikleri bünyesinde barındırıyor. Bafra 5 Bin yıllık bir tarihsel mirasa sahip. Bu güzel ortamda bul yıl 5.isi düzenlenen Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivalimizin vücut bulmasında tüm emek verenlere teşekkür ediyorum. Festivalimizin üzerine kata kata devam edeceğiz. Bu sene ki temamız da Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına yaraşır şekilde belirlenmiş. Ben bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Kapıkayafest’in turizmimizin gelişmesine ve tanıtımımıza katkı sağlayacağına tüm kalbimle inanıyorum”

Çiğdem Karaaslan (AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili)

“Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali bu yıl 5.si yapılarak artık gelenekselleşmiş, hepimizin zihninde yer etmiş ve yıl boyunca gelmesini beklediğimiz bir zaman dilimine dönüşmüş büyük bir organizasyon. Organizasyonun uluslararası boyutta önemli olduğu kadar her yıl seçtiği temalarla verdiği güçlü mesajı da ben çok önemsiyorum. 2019 Yılında Türkiye’nin ilk Sıfır Atık Temalı festivalinde verdiği mesaj çok önemliydi. Daha sonra çağımızın küresel tehdidi iklim değişikliğine 2022 yılında yaptığı vurgu ve ardından bu yıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinde ilk adımı attığı şehirden Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına atıfta bulunarak ve aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı vizyonu ile birlikte şahlanışa geçtiğimiz bu dönemde Cumhuriyet temasının anlamlı buluyorum. Samsunumuz pek çok yönüyle bir turizm destinasyonu. Bafra Kapıkayafest  artık bu destinasyonun çok değerli bir halkası. Tüm değerleriyle birlikte Türkiye Yüzyılının anlamına çok uygun bir şekilde en önemli değerlerimizin yaşatmak ve gelece aktarmak bilimcini vurgulayan bu büyük organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ediyor hayırlı olmasını diliyorum”

Doç. Dr. Zülkif Dağlı (Samsun Valisi)

“Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum. Samsun olarak Teknofest’ten itibaren bir dizi etkinlerimiz devam ediyor. Ülkemizin için son derece önemli olan Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılı aynı zamanda Türkiye Yüzyılı demek. Türkiye Yüzyılında hepimiz canla başla çalışacağız. Bu manada çok yönlü çalışmalarımız oluyor ve olmaya devam edecek. Bizler burada yaşayan insanlar olarak çok şanslı konumdayız. Bu potansiyeli realiteye dönüştürmek için gayret gösteriyoruz. Bu mana da Uluslararası nitelikteki Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali’ni oldukça önemsiyoruz. Karavan turizmini önemsediğimiz aşamada Kapıkayafest’deki karavan yoğunluğu dikkat çekici boyutta. Su Sporları ve Yamaç Paraşütünün federasyon boyutunda desteklenmesi de oldukça önemli. Her yönüyle Samsun’umuza katkı sağladığına inandığımız böylesi bir organizasyonun hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

Bunları da sevebilirsiniz