DÜNYA’NIN ÖZNESİ

Dünyanın en önemli Özne’si İnsandır.Diğer bütün canlı ve cansız yaratılmışlarsa,insanın hizmetine,kullanımına,insafına,merhametine ve vijdanına emanettir.
Eğer İnsanoğlu bu emanetlere gerekli hassasiyet ile yaklaşarak ve yaşatmak için gayret
Sarfederse hem kendisini hemde çevresindeki diğer canlıları mutlu eder.
Peki bu zamana kadar bunu uyguladık mı?
Maalesef koskoca bir HAYIR
Nefsine,menfaatine ve egosuna teslim olmuş insan,sanayileşme ile beraber daha azgın,daha doymaz ve acımasız bir tavır sergiledi,doğaya,hayvanlara,bitkilere,hatta kendi cinsine karşı bile.
Havayı kirlettik,toprağı kirlettik,suyu kirlettik.
Aslında bunlar hem bizim hemde diğer canlıların sağlıklı yaşaması için olmazsa olmaz enstrümanlar değilmiydi ?
Aklını kullanan insanoğlunun,küçük bir azınlığı,kısa bir süreliğine mutlu edecek dünya zevkleri için Dünyamızı bu hale getirmeye hakkı varmıydı? Tabi ki yoktu.
Ve şu anda Dünyamız tedavi ediyor kendi kendini,Ozon tabakasındaki büyük delik kapanıyor,hava kirliliği hızla ortadan kalkıyor,dereler ırmaklar daha temiz daha berrak akmaya başladı,hayvanlar ve bitkiler de kendilerini daha güvende hissediyorlardır.
Bence Dünya toksinlerinden temizleniyor,insanlıktan şefkat ve merhamet görmediği için kendi başının çaresine bakıyor,iyi de yapıyor.
Şu bir kez daha görüldü ki Dünyanın ÖZNE’si olarak yaratılan İNSAN,bu görevini hakkı ile yerine getiremedi.
Sonuç CORONA….
Hakettik mi,belkide fazlası ile,ders alırmıyız? Açıkçası çok inanmıyorum.Ama ümit ve dua ediyorum ki her birimiz çıkarmamız gereken dersleri maddi manevi anlamda çıkaralım ve bundan sonraki hayatımızda,kendimize,çevremize,diğer insanlara,diğer canlılara,suya ,toprağa,havaya saygılı ve hassas davranalım.Kirletmeyelim,kirlettirmeyelim,sevelim,koruyalım.
CORONA milat olsun,kendimize gelelim.
Sağlık,sıhhat ve huzur dolu gelecek diliyorum.
Savaş OTRUŞ
3 Mayıs 2020
Bursa

Bunları da sevebilirsiniz