EDİS’den Kenevir Açıklaması

Vezirköprü belediye başkanı İbrahim Sadık Edis, kenevirle ilgili önemli bir açıklama yaptı işte, o açıklama.

 

VEZİRKÖPRÜ HAZIR OL! KENEVİR GÖMLEĞİNİ TÜM DÜNYAYA İHRAÇ EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Mitinginde gerçekleştirdiği konuşmasında, Vezirköprümüze tekrar müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Vezirköprü’nün kenevir üretiminde sektör oluşturacağını belirterek, ”Artık kenevir gömleğini sadece Türkiye’ye değil tüm Dünyaya inşallah ihraç edeceğiz.” açıklamasında bulundu. Bu işin pilot ilinin, Samsun olacağını belirten Sayın Cumhurbaşkanımız, üretimi yıllardır ülkemizde kısıtlı olan kenevirin tohumunun Vezirköprülü vatandaşlarımızın gayretiyle bugüne kadar getirildiğini, bu yıl için Samsun’da 166 dekar alanda kenevir tohumu üretimi için sözleşme imzalandığinı ve 10 ton tohum üretimi hedeflendiğini müjdeledi.

Yerli ve millî kenevir üretimi noktasında yaklaşık 3 yıldır Samsun’da çalışmaların yürütüldüğüne değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vezir ve Narlı isimlerinde iki adet kenevir çeşidi için tescil başvurusu yapıldı. Kenevirlerin tescili ile birlikte önümüzdeki sene üretime başlamayı, 2023 yılında da 200 ton tohumluğa ulaşmayı planlıyoruz. Bütün bu süreçlerin takibini bakanlığımız ile birlikte Samsun’daki Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitümüz koordine edecek. Bu işin pilot ili Samsun olacak” açıklamasında bulundu.

 

Bunları da sevebilirsiniz