ERHAN USTA: SAMSUN’DAN ALINDI, BURSA, ORDU VE ANTALYA’YA VERİLDİ

Samsun Milletvekili Erhan USTA, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun Samsun ilinde yapılması gereken 5 faaliyeti neden Bursa, Ordu ve Antalya’ya alındığını sordu.   Erhan Usta, verdiği önergede şunlara değindi:

BIRAKIN AVRUPA’YI DÜNYA’NIN SAYILI TESİSLERİNDEN                          

Samsun’da inşa edilen ve bırakın Avrupa’yı dünyanın sayılı tesisleri arasında gösterilen Samsun Okçuluk Tesisleri, 26 Şubat- 2 Mart 2019 tarihleri arasında 2019 Salon Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapmıştır. Ayrıca, Avusturya, Hollanda, Özbekistan milli takımlarının kamplarına ev sahipliği yapmıştır. Samsun Okçuluk Tesisleri, hem ilimizde ve ülkemizde okçuluk sporunun geliştirilmesine, hem de Samsun’umuzun tanıtımına, turizme ve de ekonomisine katkı sağlar hale gelmiştir.

 

SAMSUN’DAN ALINDI, BURSA, ORDU VE ANTALYA’YA VERİLDİ

Fakat Türkiye Okçuluk Federasyonun 2019 Faaliyet Programında yer alan ve Samsun’un ev sahipliği yapması gereken beş etkinliği (2019 Gençler – Kadetler Açık Hava Türkiye Şampiyonası, 2019 Zafer Haftası Minikler Açık Hava Türkiye Şampiyonası, 2020 Olimpiyat Oyunları Hazırlık Kampı (15 Kasım – 01 Aralık 2019), 2019 Salon Federasyon Kupası, 2020 Olimpiyat Oyunları Hazırlık Kampı (15 – 30 Aralık 2019)), Bursa, Ordu ve Antalya illerine kaydırmıştır. Bu durum, hem yapılan yatırımı amacından uzaklaştırmakta, hem ilimizde okçuluk sporunun gelişimi sekteye uğratmaktadır. Ayrıca, yapılan rezervasyon iptalleri nedeniyle, ilimizdeki turizm ve otel işletmeciliğini sıkıntıya sokmaktadır. Ne yazık ki, Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun yapmış olduğu bu değişikliklerin nedenlerinin, Samsun Okçuluk Tesislerinin amacını dışında kullanılması, hatta düğünlere ev sahipliği yapması, çim saha konusundaki sıkıntıların giderilememiş olması ve salonun farklı branşlara tesis edilmesiyle alakalı duyumlar olduğu iddia edilmektedir.

 

OKÇULUK SALONUNDA DÜĞÜN MÜ YAPILDI?

Samsun Okçuluk Tesislerinde düğün yapılmış mıdır? Bu yatırım, düğün organizasyonları için mi, yoksa okçuluk sporunun geliştirilmesi için yapılmıştır? Bundan sonra bu tesiste düğün organizasyonu yapılmasına izin verilecek midir? Tesisin çim sahasının okçuluk sporuna uygun hale getirilmesi işlemleri ne zaman tamamlanacaktır?

 

FEDERASYON BU DEV YATIRIMI KULLANMAKTAN NEDEN VAZGEÇTİ?

1200’den fazla sporcuya, ulusal ve uluslararası müsabakalara,  hem ülkemizin hem de diğer ülkelerin okçuluk milli takımlarının kamp organizasyonlarına ev sahipliği yapan Samsun Okçuluk Tesisleri, başka branşların kullanımına açılacak mıdır? Açılacaksa, bunun sebebi nedir? Açılırsa, Türkiye Okçuluk Federasyonu Samsun Okçuluk Tesislerini kullanmaya devam edebilecek midir? Türkiye Okçuluk Federasyonu, 2020 yılında Samsun ilinde kaç faaliyet yapacaktır? 2019 yılında yapılamayan faaliyetler, 2020 yılında telafi edilecek midir?

Bunları da sevebilirsiniz