FATSA BELEDİYESİ STK’LARLA SOKAK HAYVANLARI İÇİN EL ELE

Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Sokak Hayvanları Derneği ile ortak yürüttüğü çalışma ile yeni yaptırılan kulübeler için yer gösteriminde bulunarak besleme odağı oluşmasına destek sağladı.

Sokak Hayvanları Gönüllüleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katkılarıyla yapılan çoklu kulübeler sokak hayvanlarının yoğun bulunduğu Yalıköy mahallesi Belice mevki ve Dolunay Çamlık Mesire alanına yerleştirildi.

‘İLÇEMİZDE 25 ADET BESLEME ODAĞIMIZ VAR’
Fatsa Belediyesi olarak sokak hayvanlarına  önem verdiklerini söyleyen Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim,  “ Sokaktaki canlarımız bizim için çok önemli. Sokak hayvanlarını koruma dernekleriyle, STK’larla ortak çalışıyoruz. Onlardan gelen talepleri doğrultusunda yer gösterimi, besleme odağı konulması konularında yardımcı oluyoruz. Fatsa’mızda bulunan Hayvanları Koruma Derneği’nin katkılarıyla yapılmış olan kulübeleri yerleştiriyoruz.  İlçemizde 25 adet besleme odağımız var. Burada mamalı kulübelerimiz ve suluklarımız var. Her hafta düzenli olarak hem Hayvanları Koruma Derneği tarafından hem de Fatsa Belediyemiz tarafından mamalar dolum yapılıyor. Bu sayede hayvanların sokakta aç ve susuz kalmamalarını sağlıyoruz” dedi.

‘FATSA BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİ HALİNDEYİZ’
Sokak hayvanlarına değer verildiğini açıklayan Fatsa Sokak Hayvanları Koruma Derneği Görevlisi Bilge Almak ise,  “Ben gönüllü olarak sokak hayvanlarıyla ilgileniyorum. Düzenli beslemeler yapıyorum. Onlar için yerinde yapabileceğim en güzel şeyleri yapmaya çalışıyorum. Sosyal medya üzerinden sokak hayvanları için kulübe kampanyası başlattık. Desteklerle beraber belli yerlere kulübeler yaptırdık. Tek başımıza yetişemiyoruz tabii ama,  sivil toplum kuruluşlarımız sayesinde güzel kulübeler oluşturuyoruz. Şimdi onların sıcak, daha güvenli alanları var. Fatsa Belediyemiz de, kulübelerin kurulumunda bizim besleme noktalarımızı yapılmasına yardımcı oldu. Fatsa Belediyesi ile işbirliği halindeyiz. Daha da güzel şeyler yapacağız. Herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

‘VERİLEN DEĞERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM’
Fatsa Belediyesi’ne sokak hayvanlarına verdiği değerden dolayı teşekkür eden Sokak Hayvanları Konfederasyonu Karadeniz Bölge temsilcisi Kemal Zafer Özdemir’ de, “ “Kulübelerin yerleştirildi alan yeşillik içerisinde. Deniz kenarında böyle bir alanı tercih etmesi Fatsa Belediye Başkanımızın hayvanlara verdiği önemi göstermektedir. Bizler şahsım adına, konfederasyonumuz adına, gönüllerimizin adına Fatsa Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz