Fatsa Belediyesi’nden öğrencilere “Sıfır Atık” ve “iklim değişikliği” eğitimi ‘PAROLA; SIFIR ATIK VE ÇEVRECİ YAKLAŞIM’

Fatsa Belediyesi ve Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilk, orta ve lise olmak üzere toplam 56 okulda başlattığı “Sıfır Atık ve İklim Değişikliği” eğitimlerini sürdürüyor.

Geçen sene 25 okulda uygulanan sıfır atık davranış kültürünü yaymak, sürekliliği sağlamak ve kalıcı alışkanlıklar haline getirmek amacıyla  eğitimlerin devamı bu yılda 21 okulda devam ediyor. 2023’ün ilk eğitiminin verildiği Atatürk ilkokuluna Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şükrü Yüksel, İş Sağlığı Güvenliği Sorumlusu Erdal Şahin’de katıldı.

‘PAROLAMIZ SIFIR ATIK VE ÇEVRECİ YAKLAŞIM’
“Sıfır Atık” ve çevreci bir yaşam kültürünün çocuk ve gençlerde bilinç oluşturulmasının sorumluluğundan yola çıkarak eğitim verdiklerini ifade eden Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli, “Son günlerde ülkemizi etkileyen, derinden üzen ve maddi manevi büyük kayıplar yaşamamıza neden olan deprem felaketinden sonra, birbirimize daha çok sarılarak, paylaşarak, tüketim alışkanlıklarımıza hassasiyet göstermeliyiz.  Parolamız sıfır atık ve çevreci yaklaşım. İsraf etmeyerek, enerji tasarrufu ve geri dönüşümle, hızla tükenen doğal kaynaklarımıza, öz kaynaklarımıza ve çevreye sahip çıkmalıyız. Çocuklarımıza yaşanabilir bir Dünya ve Türkiye bırakmak  hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Bu yıl,  ilk, orta ve Lise ayırt etmeksizin kalan 25 okulumuzda eğitimlerimize devam ediyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize “Sıfır Atık” ve çevreci bir yaşam kültürü artık zorunluluk. Her birimizin bireysel sorumluluğudur. Küresel ısınmaya neden olan insan kaynaklı faaliyetler ve atıklarla ilgili, iklime uyumlu kentlere dönüşebilmek için alınması gereken önlemler ve bununla ilgili belediyemizin yapmış olduğu  faaliyetlerle ilgili çocuklarımıza bilgiler verdik” dedi.

BAŞKAN YARDIMCISINA DUYGULANDIRAN SÜRPRİZ
“Sıfır Atık” ve “İklim Değişikliği” eğitim programına katılan Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay’a Atatürk İlkokulunda duygulandıran bir sürpriz yapıldı. 1994 yılı Atatürk ilkokulu mezun öğrencilerinden olan Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay’a,  o dönemin sınıf öğretmeni Hikmet Özcan tarafından diploması verildi. Yıllar önceki öğretmenini karşısında gören Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay kısa bir süre şaşkınlığını gizleyemedi.  Duygu ve heyecan dolu anlar yaşayan Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay,  sınıf öğretmeninin elini öptü. Bir günde iki sevinci bir arada yaşadığını belirten Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay,  bir taraftan belediye olarak hem öğrencilere verilen “Sıfır Atık” ve “İklim Değişikliği” eğitimine öncülük etmenin hem de  ilkokul öğretmeni ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

BUNDAN SONRAKİ EĞİTİM VERİLECEK OKULLAR
Eğitimler sırasıyla; Aslancamii İlkokulu-Ortaokulu, Ilıca İlkokulu-Ortaokulu, Kulak Çetirtepe İlkokulu-Ortaokulu, İslamdağ İlkokulu-Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Geyikçeli İlkokulu-Ortaokulu, Hatipli İlkokulu-Ortaokulu, Dumlupınar İlkokulu, Hasan Yahşi İlkokulu, Şehit Sercan Öklük İlkokulu, TOKİ İlkokulu-Ortaokulu, Yalıköy İlkokulu Ortaokulu, Mehmet Zahit Kotku İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Birol Yavuz İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Ümit Karamustafa Ortaokulu, Fatsa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Fatsa Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit İbrahim Kılıç Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Fatsa Anadolu Lisesi, Bolaman Anadolu Lisesi ve Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilecek.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz