FATSA BELEDİYESİNDEN VATANDAŞLARA ÇÖP ÇIKARMA SAATLERİ UYARISI

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü vatandaşların çöp çıkartma saatlerine duyarlılık göstermesi amacıyla çöplerini belirlenen saatlerde çöp biriktirme noktalarına getirmeleri konusunda broşürlü uyarıda bulundu.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva ve ekipler ilçenin sorumluluk alanında yer alan mahallelerde çöp bırakma saatleri yazan broşür dağıttılar ve vatandaşlara sözlü olarak da bilgi verdiler.

‘BELİRLENEN SAATLER ARASINDA ÇÖP ÇIKARILMASINA UYULMASI GEREKİYOR’
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Belediyemizin sorumluluk alanında yer alan mahallelerde, çöpler her akşam 19.00- 21.30saatleri arasında ev veya iş yerlerinin önüne çöp ve atıklar için kullanılan poşetlerle çıkarılması gerekiyor. Temiz bir yaşam alanı için belirlenen saatler arasında çöp çıkarılmasına uyulması gerekiyor, okul ve cami köşelerine, otobüs ve minibüs duraklarına, boş arsalara, park eden araçların altına veya arkasına çöp atılmamasına da özen gösterilmesini komşularımızdan rica ediyoruz. Çöplerin başta sinek ve böcek olmak üzere tüm haşerelerin, sağlığımızı tehdit eden mikropların yaşam alanlarını oluşturduğunu unutmamalıyız” dedi.

‘BİRLİKTE YAŞADIĞIMIZ KOMŞULARIMIZIN EN TEMEL HAKKINA SAYGI DUYALIM’
Fatsa’daki mahallelerde çöplerin her akşam 19.00- 21.30 saatleri arasında ve poşet içinde, ağızları açılmayacak şekilde kapı önüne bırakılması gerektiğini ifade eden Yuva, “Belediye olarak Çöp toplama programına aykırı bu saatler dışında çöp çıkaranlara cezai işlem uygulamak istemiyoruz. Fakat zamansız çıkartılan ve gelişi güzel market poşetleri ile atılan çöplerin kent temizliği ve sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğuracağını da hepimiz biliyoruz. Herkes sağlıklı, çağdaş bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Birlikte yaşadığımız komşularımızın en temel hakkına saygı duyalım istiyoruz” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz