GELENEKSEL SANAT KURSLARI YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLIYOR

Tezhip, Hüsn-i Hat, Ebru ve Ney gibi Anadolu’nun binlerce yıllık tarihinden günümüze miras kalan geleneksel sanatları yaşatmak amacıyla Bafra Belediyesi Geleneksel Sanat Merkezinde hayata geçirilen kursların yeni dönem kayıtları başlıyor.

Tamamen ücretsiz olacak kurslardan yararlanmak isteyenler başvurularını 3 Kasım’dan Gazipaşa Mahallesi Katip 1. Çıkmazı adresinde bulunan Geleneksel Sanat Merkezine yapabilecekler. Kurslara yetişkinlerin yanında en  az ortaokul düzeyi öğrenim görenlerin başvuruları kabul edilecek.

Sanatsal ve kültürel faaliyetlere ilgi duyan ve yeteneklerini geliştirmek isteyen Bafralılar Bafra Belediyesi tarafından açılan kurslara ücretsiz katılabiliyor.

El sanatlarından meslek eğitimlerine, resimden müziğe pek çok branşta kurs düzenleyen Bafra Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatları da yaşlaşmak hedefiyle başlatılan kurslara ilginin yine yoğun olması bekleniyor.

Bafra Belediyesi Geleneksel Sanat Merkezinde bir önceki dönem verilen Tezhip, Hüsn-i Hat, Ebru ve Ney kurslarından 200 kişi yararlandı.

Kurslarla ve başvuru işlemleri ilgili detaylı bilgi 0543 605 06 15 numaralı telefondan elde edilebilinecek.

Bunları da sevebilirsiniz