GENÇ BAFRALILAR DERNEĞİNDEN MÜKEMMEL BIR İFTAR ORGANİZASYONU

 

İstanbulda yasayan genç Bafralilar,İstanbul Genç Bafralılar Derneğinin iftarında bir araya geldiler.
Genç Bafralılar Derneğinin düzenlediği iftar organizasyonu,Halkalı’da bulunan işletmeciliğini Bafralı iş insanı Kerim Şahin’in yaptığı MODA Davet Balo salonunda gerçekleşti.
İftar Programına yoğun bir katılım oldu.
İftar Programı,Genç Bafralılar Derneğinin bugüne kadar yaptığı faaliyetler ve projelerin slayt gösterimi ile başladı.
Ardjndan Semazen gösterimi yapıldı.
Yunus Tekdemir’in Kur’an Tilavetinin ardından dualar edildi.
Akşam ezanıyla birlikte oruçlar açıldı.
Yemeğin ardından,konusmalar başladı.
İlk konusmayı, Genç Bafralılar Derneği Onursal Başkanı , SAMKON Gençlik Kolları Başkanı Emre Şen yapti.
Emre Şen duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti;
,’’ 2018 yılında İstanbul Esenler’e göç etmiş ve orada çalışarak hayatını sürdüren Bafralı gençler tüm gençlere örnek teşkil edecek bir çalışma içerisine girdik.
GENÇ BAFRALILAR DERNEĞİ’ni kurarak genç kardeşlerimiz için çok faydalı çalışmalar başlattık.
Dernek merkezimizde; Milli ve İslami sohbetler düzenleyerek, genç kardeşlerimizn milli kültürle donanmasını, kahve kültüründen uzak, sokakların kötü alışkanlıklarına müptela olmadan, İslam ahlak ve faziletiyle mücehhez, Türklük gurur ve şuuruna sahip nesiller yetiştirmenin gayretini gösterdik.
Yaklaşık haftada bir dini ve milli sohbetler yapıyoruz. Hemşehri gençlerin ve ailelerinin birbirini tanıması ve kaynaşması için halı saha maçları organize ediyoruz.
Hemşehri çocuklarından ihtiyaç sahibi olanlara burs verebilmek için çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca ihtiyaç sahibi olanlara ise maddi ve manevi, ayni yardımlar yaparak hayır dualarını alıyoruz.
Bu akşamki iftar yemeğimize katılarak İstanbul Genç Bafralılar Derneğini, yönetimini onurlandıran herkese en derin şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun.
RAMAZAN Ayı müminler için rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu çok kıymetli zamanı ibadet, iyilik ve güzellikle değerlendirenler ebedi mutluluğun kapılarını aralar. Bu mevsim Allah’ın rızasını kazanmak için en azami gayretin gösterildiği zamandır. Bu duygularla içerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni barındiran mübarek Ramazan-ı Şerif Ayı’nın Bafra’mıza, Samsunumuza, ülkemize ve İslam Alemi’ne hayır, huzur, birlik ve beraberlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. .” .

İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu,’’ İstanbul’ da Bafralıların İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) çatısı altında hep birlikte olduklarını belirtmek isterim. 14 Dernek ve İstanbul Bafraspor Kulübü ile beraber çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz, Bafra için hep birlikte kardeşlik duygusu içersin de yaşayacağız ve yürüyeceğiz. Bugünlerde birlik ve beraberliğin ne derece önemli olduğunu hepimiz farkındayız. Federasyon olarak her zaman yaptığımız ve gelecekte yapacağımız tüm çalışmalarda, programlarda ve etkinliklerde **Birlik ve Beraberliğin** önemini vurgulayarak bu amaçla hedeflerimize ulaşmaya BADEF Yönetim Kurulumuz ile devam edeceğiz. 2018 yılında faaliyete geçen İstanbul Genç Bafralılar Derneğinin kısa zamanda yapmış oldukları manevi çalışmaları bizleri gururlandırdığı gibi onurlandırmıştır. Başta İstanbul Genç Bafralılar Derneği Başkanı Eren Keskin ve yönetimini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.
Amacımız gurbette ne kadar Bafralı varsa onlara ulaşmaktır. Bafra için neler yapılması gerekiyorsa güçlerimiz yettiğince destekte bulunmaktan geri kalmayacağımızı belirtmek isterim. Memleketimiz insanlarının değerlerini, kültürlerini, birlik ve beraberliklerini koparmamalarında bu derneklerimizin büyük önemi var. Bu gönül vererek yapılan işleri başarmak kolay değil. O nedenle siz Genç Bafralılar Derneği Başkanı Eren Keskin ve yönetimini, kardeşlerimizi bir kez daha kutluyorum.”

İstanbul Genç Bafralılar Derneği Başkanı Eren Keskin ise iftar yemeği davetine iştirak eden herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı.
İstanbul Genç Bafralılar Derneği Başkanı Eren Keskin konuşmasında, ‘’İstanbul Esenler’e göç etmiş ve orada çalışarak hayatini sürdüren Bafralı gençler tüm gençlere örnek teşkil edecek bir teşkilatlanma içerisine girdik.GENÇ BAFRALILAR DERNEĞİ adı altında oluşum yaparak genç kardeşlerimiz için çok faydalı çalışmalar başlattık.
Hemşehri çocuklarından ihtiyaç sahibi olanlara burs veriyoruz. Ayrıca ihtiyaç sahibi olanlara ise maddi ve manevi, ayni yardımlar yaparak hayır dualarını alıyoruz.: Ramazan ayında ise kumanya yardımlarımız oluyor. Bu arada memleketimizi unutmuyoruz. Bafra ve Bölgesinde bulunan okullara , öğrencilere kıyafet ve ayakkabı desteklerimizi sürdürüyoruz. Değerli davetliler sofralarımıza bereket verdiniz. Bu akşamki iftar yemeğimize katılarak İstanbul Genç Bafralılar Derneğini, yönetimini onurlandıran herkese en derin şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun.’’dedi.

İstanbul Genç Bafralılar Derneğinin iftar programına MHP Esenler İlçe yönetimi, SAMKON Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şeker, İrfan Doğan, Müslüm Çamuroğlu, İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu ve BADEF’E bağlı dernek başkanları, Gökçeağaç Camiler Derneği Kurucu Genel Başkanı, BADEF Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, SAMKON Genel Başkan Yardımcısı , HEYCES Tekstil ve NEWCES Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabaş,
İstanbul Samsunlu Genç İş İnsanları Derneği. İSGİD Genel Başkanı Fatih Aşcı ve yönetimi, İstanbul Bafraspor Kulübü Başkanı Onur Karagöz , İstanbul Bafraspor Onursal Başkanı Aydın Dursun, İstanbul Bafra Çetinkaya Derneği Onursal Başkanı Ahmet Çelik, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, İş insanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz