GÖKCAMDER’den ANLAMLI BİR İFTAR PROGRAMI

 

 

Gökçeağaç Camiler Derneği (GÖKCAMDER) kuruluşunun 4. Yılı ve  Gökçeağaç Yenimahalle (Çömezler) Kur’an Kursu Misafirhane açılışı dolayısıyla Ay ışığı düğün salonunda bir  iftar programı düzenledi.

Program Kuran Tilavetiyle başladı.

Yemek duasını Bafra ilçe müftüsü Necmettin Kayar yaptı. Duanın  ardından konuşmalara geçildi.

İlk olarak Gökçeağaç Camiler Derneği (GÖKCAMDER) Genel Başkanı Av.Hasan Kuru söz aldı.

Kuru konuşmasında, ’’Ramazan sevgidir, samimiyettir. Paylaşımdır. Bizler birbirimize tebessüm etmeyi unutmadan, birbirimizi kırmadan, birbirimize saygı ve hoşgörü göstererek bu kutsal ayın gerçek amacına ulaşmasını sağlayabiliriz. Gökcamder olarak bir çok manevi projeye imza attık. Atmaya da devam edeceğiz.’’ dedi.

GÖKCAMDER’in kurulduğu günden bugüne kadar yaptığı ve bundan sonrada yapacağı manevi yatırımlar ile ilgili sinevizyon gösteriminin ardından GÖKCAMDER Kurucu Genel Başkanı, Onursal Başkanı, HEYCES Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabaş bir konuşma yaptı.

Kocabaş konuşmasında,’’ Ben Ahmet Kocabaş. Uzun yıllar önce Bafra İlçesine bağlı Gökçeağaç köyüne yerleşen Kocabaşlardan Hatip Ali’nin oğlunun, Halis Kocabaş’ın 8 evladından biriyim. Evliyim ve 4 çocuk babasıyım. Şuanda İstanbul’da tekstil imalat ve ihracatı yapmaktayım. Ben bu köyde büyüdüm, bu köyde okudum. 1994 yılında evlenerek İstanbul’a yerleştim. Bizim gurbette olduğumuz sürece köyümüze, köylümüze olan hasretimiz ve vefa borcumuz biz buralara bağlıyor. Köyümüzde ki değerli büyüklerimizle bazı istişarelerde bulunarak şuanda köyümüzün ilkokul meydanına giriş katı 10 derslikten oluşan, konferans salonu, misafirhanesi, muhtarlık odası, köyodası, dernek odası ve üst katında Osmanlı mimarisiyle yapılmış muhteşem bir cami, Park alanında ise voleybol sahaları, basketbol sahaları, çocuk oyun parkları olmak üzere köylümüze muhteşem eserler kazandırdık.

Bu manevi yatırımlarda katkısı olan herkesten Allah razı olsun. Ölenlere Allah’tan rahmet; şuan yaşayanlara ise sağlık sıhhat, afiyetler diliyorum.

Cami cemaatlerinin istifa edebilmeleri için güzel bir misafirhane yaptık. Yine cemaatimizin tuvalet ve abdesthanelerini modernize ederek soğuk kış günlerinde rahat abdest alabilmeleri için sıcak su altyapısını oluşturduk. Lojmanımızın tüm dış cephe montalama ve tadilatını yaptık, çatısını yeniledik. Minare boyamızı yenileyerek minare çevresinde bulunan atıl alanları düzenleyip camimize yeni bir alan kazandırdık. Yine devamında camimizin dış cephe montalama ve tadilatını yaparak yeşil renkte güzel bir çatı giydirdik. Önceleri, köylümüzün de malumudur; 25-30 m2 bahçe giriş alanı olan camimizin bu bahçeyi, atıl alanları değerlendirerek 480 m2 kullanılır alan oluşturduk ve alanımıza çocuklarımızın oynayabilmesi için küçük bir park yaptık. Ve yine cami çevremizin uzun ömürlü ve sağlıklı olabilmesi için beton duvarlarla çevirip demir parmaklıklarla süsledik.

Ve bu noktadan sonra bu hizmetlerimizin devamlı ve sağlıklı olabilmesi adına köyümüz büyükleriyle bir araya gelerek bireysel yapıdan bir kurumsal yapıya geçelim istedik. Ve Gökçeağaç Köyü Camileri Yardımlaşma ve Yaşatma Derneğini (GÖKCAMDER) kurduk. Bu noktada bizimle birlikte olan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Daha sonra Sıtmapınar mahallemizdeki camimize de 2 adet Kuran kursu dersliği kazandırıp bir misafirhane açtık. Dağlılar mahallemize 1 adet mescit yaptık. Şu anda cenaze namazı kılınan mezarlıktaki alanımızı yeniledik. Devamında Gökçeağaç Camiler Derneği (GÖKCAMDER) kuruluşunun 4. Yılı dolayısıyla ve Gökçeağaç Yenimahalle (Çömezler) Kur’an Kursu Misafirhane açılışını sizlerle birlikte açmanın , hizmete sokmanın gurur ve onurunu yaşamaktayız.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra sırasıyla SAMKON Genel Başkanı H.Kaya Aşcı, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bir önceki dönem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Ak Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı birer konuşma yaparak GÖKCAMDER’in yaptığı çalışmalar ve projeler için GÖKCAMDER Kurucu Genel Başkanı, Ahmet Kocabaş ve Yönetimlerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar dilediler.

Programda ayrıca HEYCES TEKSTİL Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabaş’ın ortağı Levent Sezer hazır bulunarak, Ali Kocabaş, Hüseyin Kocabaş ve İbrahim Kocabaş ile birlikte davetlilerle, vatandaşlarla birebir ilgilendiler.

İftar programına çok sayıda davetli katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz