SAMSUN’un SAHİP ÇIKMADIĞI SPORCULARA GÖZDE TRANSFERLER…

Yağlı güreşin efendi usta sporcusu Samsun Tekkeköy Büyüklü doğumlu olan Kırkpınar Başpehlivanı Onur Şenel artık Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde spor hayatını devam ettirecek.

Tecrübeli Başpehlivan uzun süredir Kutlusan Spor Kulübünde sürdüğü spor hayatını Balıkesir Büyükşehir Belediyedisinde sürdürecek.

Samsun Tekkeköy Büyüklü doğumlu Avrupa 3.sü Milli Güreşçi Mert Çıkmaz’da artık Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde sporculuk hayatını devam ettirecek.
Daha önce Sancaktepe Spor Kulübünde olan Mert Çıkmaz TOHM Merkezinde Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde olan bir sporcu olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesine transferi gerçekleşti.

Samsun’umuzun çocukları Onur Şenel ve Mert Çıkmaz’a başarılar dileriz.

Bu konuda atasporumuz güreşe ve temsilcilerine Samsun’un çocuklarına sahip çıktığı için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Bey’e teşekkür eder,şükranlarımızı sunarım.

Daha önce de bilindiği üzere 2014 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı,Bayram Ertan,Kemal Şahin ve Yücel Yazıcı Manavgat Belediyesine transfer olmuşlardı.

Samsun Büyükşehir Belediyemizin sahip çıkmadığı sporculara maalesef başka iller sahip çıkıyor.
Atasporumuz güreş Samsun’un öz sporudur.
Bu spora ve sporcusuna sahip çıkmamayı tarih affetmez.
Yaşar Doğulara,Mustafa Dağıstanlılara,İbrahim Karabacaklara sahip Samsun’da ata sporu güreşi yok sayamazsınız.
Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu olarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir’i bu konuda duyarlılığa davet ediyoruz.
Samsun’un öz çocuklarının yeri Samsun Büyükşehir Belediyesidir.
Bu ilgisizliği,sahipsizliği Tarih Affetmeyecektir.

Metin ŞENEL
SAMDEF Genel Başkanı

Bunları da sevebilirsiniz