Havza Belediyesi Pazar Girişlerinde Maske Dağıttı

Havza Belediyesi tarafından Pazar yerlerinde korona virüs ile mücadele kapsamında maske takma zorunluluğu getirilmesi üzerinde ilçe pazarlarında oluşturulan giriş noktalarında ücretsiz maske dağıtımına devam edildi. Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir Pazar esnafına ve vatandaşlara tedbirlere uymalarından dolayı teşekkür etti.

Havza Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmada ilçede bulunan sebze ve meyve pazarı ile süt ve süt ürünleri pazarında oluşturulan 5 adet giriş ve çıkış noktasında ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştirdi. Kontrol noktalarında vatandaşların tek tek ateşleri ölçüldü.

Pazarların kuruluş saatlerinde başlayan çalışmada ilk etapta Pazar esnaflarına maske dağıtılırken ve uyarıcı levhalar dağıtıldı. Zabıta ekipleri tarafından da Pazar yerlerinde maske ve eldiven takılması, sebze ve meyvelerin müşteriler tarafından seçilmemesi, sosyal mesafe ile genel hijyen kurallarına uyulması tarafından uyarılarda bulunuldu. Ayrıca Pazar yerlerinin çıkışlarına kullanılmış eldiven ve maskeler için özel atık kutuları konulurken ve dezenfeksiyon noktaları oluşturuldu.

Pazar yerlerinde ayrıca Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından çöp konteynırlarının sayıları arttırıldı.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir pazarda korona virüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere esnafların ve vatandaşların tamamının uymasından dolayı memnun olduğunu belirterek; “Öncelikle şahsım ve sizler için sabahın erken saatlerinden itibaren sizlerin sağlığı için emek veren arkadaşlarım adına tüm pazarcı esnafı ve halkımıza teşekkür ederim. Halkımız alınan tedbir kararlarına bu şekilde uyduğu sürece bu illetten en kısa sürede kurtulacağımıza eminim. Havza Belediyesi olarak bizler halkımızın hizmetindeyiz.” Dedi.

Özdemir Pazar esnafına destek olmak amacı ile işgaliye ücreti alınmadığını belirterek; “Belediye olarak esnafımıza destek olmak için Pazar yerlerinden işgaliye almama kararı aldık. Bu işi hep birlikte atlatacağız. Yapılan çalışmalarda gecesini gündüzüne katan mesai arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ederim.” Dedi.

Bunları da sevebilirsiniz