TÜRK SOMONU TÜRK SOFRASINDA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin talimatıyla gerçekleşecek olan Türk Somonu kampanyası, özellikle Covid-19 ile mücadele döneminde Türkiye’de balık tüketiminin artırılmasını hedefliyor.

Dünya genelinde özellikle Avrupa Birliği ülkeleri, Japonya ve Rusya’nın aralarında bulunduğu birçok farklı ülkeye ihraç edilen ve kalitesi ile Norveç somonunu geride bıraktığı belirtilen Türk Somonu, 15-16-17 Nisan tarihlerinde başlayacak olan Türk Somonu kampanyası ile Türkiye iç pazarına sunularak Türk sofralarıyla buluşacak. Tüm aşamaları bakanlık kontrolünde üretilen ve kalitesi küresel otoriteler tarafından defalarca onaylanmış olan Türk Somon balığının sofralarda daha fazla yer bulması amaçlanıyor.

BAKAN PAKDEMİRLİ DÜĞMEYE BASTI

Daha önce Bakan Pakdemirli, Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ve Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği ile birlikte diğer paydaşların da aralarında bulunduğu Çipura ve Levrek kampanyasının ardından yeni bir kampanya başlıyor. ‘Evde sağlık sofrada balık’ başlığı ile duyurulan kampanyanın, başta AB ülkeleri olmak üzere Japonya, Rusya ve birçok farklı ülkeye ihraç edilen Türk Somonu olacağı duyuruldu. Türk Somonu kampanyasının ülke genelinde büyük ilgi görmesi bekleniyor.

SATIŞ FİYATI MALİYETİNİ GEÇMEYECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün önderlik ettiği kampanyanın duyuruları çeşitli medya kaynaklarından yayınlanmaya başlandı. Buna göre 15-16-17 Nisan tarihlerinde ülke genelinde kampanyaya katılan büyük marketler ile tüketicinin sofrasında yer bulacak olan Türk Somonu, içi alınmış ve dilimlenmiş olarak maliyeti olan en yüksek 39.90 ₺’ye satılacağı belirtiliyor. Tüketiciler bir kilogram Türk Somon balığını, içi alınmış ve dilimlenmiş olarak 39.90 ₺’ye satın alabilecekler.

BAŞKAN PARLAK: ‘NORVEÇ SOMONUNDAN ÇOK DAHA KALİTELİYİZ’

15-16-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Türk Somonu kampanyasının en önemli paydaşı olan Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği yönetim kurulu başkan yardımcısı ve Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği başkanı olan Osman Parlak kampanyanın ülke genelinde büyük ilgi görmesini beklediklerini belirterek konu hakkında şunları söyledi: ‘Biz başta Tarım ve Orman Bakanlığı’mız, Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’müzün desteği ile Merkez Birliği olarak dünya üzerindeki en kaliteli Somon balığını yetiştiriyoruz. Tamamını Karadeniz bölgesinde yetiştirdiğimiz Türk Somonu’nun kalitesi tüm dünya tarafından kabul edilmiş durumdadır. Başta Avrupa ve Japonya olmak üzere birçok farklı ülkeye ihraç ettiğimiz Türk Somonu büyük emekler ve sektör paydaşlarının kararlı çalışmalarıyla adeta zirveye oturmuş durumda. Farklı üniversiteler tarafından yapılan detaylı incelemelerde Norveç Somonu karşısında kat ve kat daha fazla Omega yağ asiti içerdiğini ve diğer belli başlıklarda da çok daha ilerde ve lezzetli olduğunu gururla söyleyebilirim.’ dedi.

10 BİN TON TÜRK SOMONU HAZIR

15-16-17 Nisan tarihlerinde ulusal ölçekte market ve mağazalar aracılığı ile dilimlenmiş ve içi alınmış şekilde 39.90 ₺’ye tüketiciye sunulacak olan Türk Somonu hakkında açıklamalarına devam eden Başkan Parlak, ‘15-16-17 tarihleri arasında gerçekleştirecek olduğumuz bu kampanya ülkemiz ve ülke insanımızın balık tüketmesi anlamında çok önemli bir kampanyadır. Daha önce de belirttiğim üzere Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere Japonya ve Rusya gibi büyük ülkelere ihracımız olan Türk Somonu, bu kampanya dışında yine ihracatına elbette devam ediyor. Bu kampanya ile mevcutta bulunan 20 bin ton Türk Somonu’nun 10 Bin ton kadarını Türk sofrasıyla buluşturmayı hedefliyoruz. Biz Samsun ve Sinop illeri olarak, bu kampanyaya 5 Bin Ton ile destek vereceğiz. Türk Somonu’nu Türk sofrasıyla buluşmasına önderlik eden ve yoğun bir emek sarf eden Tarım bakanımız ve Su Ürünleri Genel müdürümüze sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.’ dedi.

Bunları da sevebilirsiniz