Havza’da Marketlerde Bilgilendirme ve Denetim

Çin’de ortaya çıkan ve daha sonra dünyanın birçok ülkesine yayılan korona virüsü (Kovid-19) hastalığının bulaşma riskine karşı alınan tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığının marketlere ilişkin genelge gereği denetim ve bilgilendirmelerde bulunuldu.

Havza Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından İçişleri Bakanlığının marketlere ilişkin genelgesi kapsamında denetim ve bilgilendirme çalışması yaptı.

Havza Zabıta Müdürü Erhan Demir’in de katıldığı denetimde  ilçe genelindeki market işletmecilerine tüm marketler 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet vereceği, market içindeki en fazla müşteri sayısı, müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın 10’da biri kadar olacağı ve bunu  hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını market girişlerine asarak ilan edecekleri hakkında bilgilendirildi.

Ayrıca çalışmada marketlerde bekleyen müşterilerin en az bir metre mesafe ile beklemeleri gerektiğini uyarısında bulunuldu.

Ayrıca uygulamada İçişleri Bakanlığının hazırladığı ve Havza Belediyesi tarafından bastırılan marketlerin açılış kapanış saatlerini, hizmet alanını ve müşteri kapasitesini gösteren afişler market girişlerine asıldı.

Ayrıca halkın yoğun olarak kullandığı Kevser Parkta bulunan bank ve oyun alanı şeritler ile kullanıma kapatıldı.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir; “ Belediye olarak ilk günden bu yana çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu süreçte ilgili personelimiz özveri ile halkımız için çalışmaya devam ediyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. İç İşleri Bakanlığımızın genelgesi gereği market sahiplerimize gerekli bilgilendirme çalışmaları yapıldı. İşletmecilerimizin konuya göstermiş oldukları hassasiyete teşekkür ederim.” Dedi.

Bunları da sevebilirsiniz