HAYATİ İNANÇ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Hayati İnanç konferansı ilçede büyük ilgi gördü

Canik Belediyesi tarafından sürdürülen ‘Okur-Yazar Buluşmaları’ projesi kapsamında ilçeye davet edilen Eğitimci-Yazar Hayati İnanç “Hayata Şiirden Bakmak” konu başlığıyla bir konferans verdi. 6 Mart Pazar akşamı saat 19.00’da gerçekleştirilen konferans davetliler tarafından yoğun ilgi gördü. Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik Kaymakamı Mahmut Halal, protokol heyeti ve binlerce izleyici katıldı. Kültür Merkezi’nde davetliler için tahsis edilen her iki salondada büyük bir yoğunluk yaşandığı gözlendi.

“Büyük bir kültür hizmeti icra ettik”

Konferans öncesinde kürsüde konuşma yapan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, programa gösterilen yoğun ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Hayati İnanç’ı ilçe halkıyla buluşturarak önemli bir kültür hizmetini yerine getirdiklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Hayati İnanç hocamızı sizlerle buluşturmaya vesile olmakla büyük bir kültür hizmeti icra ettiğimizi düşünüyorum. Adeta yaşayan bir kütüphaneolan üstat; edebiyata ve aşka sevdalı, milli ve manevi değerlerimizi yaşayıp en güzel şekilde anlatmasını becermiş münevver bir gönül insanıdır. Toplumumuzda nadir yetişen böylesine önemli bir dimağın varlığı bizim adımıza büyük bir kazanımdır. Biz de bu nimetten istifade edebilmek için kendisini Canik’e davet ettik. Sağ olsun, bizleri kırmadılar. Pervanelerin ateşe doğru uçtukları gibi sizler de bu kış mevsiminde sıcak evlerinizden çıkıp böyle bir ışık kaynağına koşup geldiniz” diye konuştu.

“Şehirleri imar ederken nesilleri de ihya etmeye gayret ediyoruz”

Canik’in her şeyin en iyisini hak ettiğini ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, konuşmasının devamında şunları kaydetti: Bizler belediyecilik hizmetini sadece yol, kaldırım, park, bahçe, bina yapmak olarak değil; kültürel mirasımızı, medeniyet havzamızın değerlerini gelecek nesillere aktarmak; kültürel ve sanatsal faaliyetlerle gönülleri imar etmek; bu ülkenin değerlerini ilçemizle buluşturarak geleceğe emin adımlarla yürüyebilmek; zamanın idrakinde ve kendisini tanımlayabilen, çağın hastalıklarına yenilmeyen, dünyayı algılayabilen medeniyetin değerlerine vakıf bir nesil yetiştirmek olarak görüyoruz. Şehirleri imar ederken nesilleri de ihya etmeye gayret ediyoruz. Canik ilçemiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Bizler de Allah’ın izniyle ilçemizi her alanda başarılı kılmak için gayret içerisindeyiz.”

Konferans vermek üzere sahneye davet edilen Eğitimci-Yazar Hayati İnanç, Türk edebiyatının seçkin şiirleri ve hikayeleri eşliğinde bir saati aşkın sürdürdüğü konuşmasıyla bütünizleyenleri mest etti. Samsun Valisi Doç Dr. Zülkif Dağlı ve Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı program sonunda Hayati İnanç’a hediye takdim etti.

Bunları da sevebilirsiniz