IĞDIRLI PENÇE-KİLİT ŞEHİDİNE GÖZYAŞLARIYLA VEDA

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba gözyaşları içinde DIğdır’da toprağa verildi.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK’lı teröristlerce önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen 26 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba’nın naaşı Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı’nda karşılanandı. Şehidin naaşı, önce Iğdır Devlet Hastanesine ardından Cumhuriyet Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Baba evinde helallik alınması sonrası şehit Zorba’nın naaşı, cenaze töreninin düzenlendiği Asri Mezarlık’a getirildi. Dua edilmesi ve cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin naaşı, tören mangasınca bir süre omuzlarda taşındı. Şehidin naaşı, Asri Mezarlık’ta dualarla toprağa verildi.

ŞEHİT PİYADE SÖZLEŞMELİ ER VEDAT ZORBA DUALARLA UĞURLANDI
Şehidin cenaze törenine Iğdır valisi Ercan Turan, Ak Parti Millet vekili Cantürk Alagöz ,Aile ve Sosyal politikalar Bakanı  Sevim Sayım Madak, Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran, lğdır Ağır ceza reisi Ahmet Han Karacaoğlu ,İğdir İl Emniyet müdürü Erden Sakarya, İğdir İl Jandarma Komutanı Jandarma  Albay Nihat Özkök Garnizon ve 5’inci  Hudut Alay Komutanı Piyade  Albay Cavit Tütüncü, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi ve ayrıca Samsun Polis Okulu Mezunları Emeklileri ve Çalışanları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (SAMPOMDER) Genel Merkezi Basın Sözcüsü Köksal Öner, AK Parti il Yönetim Kurulu Başkanı Alikemal Ayaz, Doğubayazıt Dokuzuncu Tugay Komutanı  Tuğgeneral Şükrü Özbakır, Ak Parti İl başkanı Ali Kemal Ayaz, Milliyetçi Hareket  MHP İl Yönetim Kurulu  Başkanı Hüseyin Ateş, belediye başkan yardımcısı Nesim Yiğit,İlçe Kaymakamları, vali yardımcıları ,belde  ve ilçe belediye başkanları çok  sayıda kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ’DAN TAZİYE MESAJI
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba’ya Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadesine yer verdi.
MİLLİ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER DE TAZİYE MESAJI
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba için yayımladığı taziye mesajında, “Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allahtan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.” ifadesini kullandı.
HABER VE FOTOĞRAFLAR KÖKSAL ÖNER/IĞDIR

Bunları da sevebilirsiniz