İKİNCİ BAŞKAN KÖKSAL ÖNER:‘ULUSUNUN KADERİNİ DEĞİŞTİREN ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞARIDIR’

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner,“ Çanakkale Zaferi, milletimizin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından birisidir. O ruh bugün de yaşıyor ”dedi.
18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin; askeri stratejik dehanın ve bu dehaya layık neferlerin eseri olduğunu vurgulayan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner,“ Bu zafer, Türk ve dünya tarihinde büyük bir başarı olmaktan öte; inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın da yaradılış tarihidir. 106’inci yıldönümünü yaşadığımız bu anlamlı gün, başarılarla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir” dedi.
‘TARİHİN AKIŞINI, TÜRKLERİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ’
Çanakkale Zaferi’nin sadece Türkiye değil dünya tarihi açısından da büyük önem taşıdığına vurgu yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner, “Yüce Türk milletini yok etmeye ve Türk vatanını istilaya kalkışan, dönemin en güçlü devletlerine karşı, büyük Türk milletinin ve kahraman  Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Çanakkale’de vermiş olduğu eşsiz mücadelenin ve kazandığımız zaferin 106’inci yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi, hiç kuşkusuz sonuçları itibarıyla tarihin akışını ve her şeyden önemlisi Türk ulusunun kaderini değiştiren çok önemli bir başarıdır. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Tarihte eşine az rastlanır çok uluslu bir güce kanları ve canları pahasına dur diyen ve tüm dünyaya ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten büyük Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, dün Çanakkale’de olduğu gibi, bugün de Çanakkale muharebelerini kazandıran yüksek ruha sahip olarak, ülkesine ve milletine yönelik her türlü tehdit ve tecavüzü bertaraf edebilecek güç ve kararlılıktadır ”diye konuştu.
‘CUMHURİYETE GİDEN YOLDA KİLOMETRE TAŞI’
Çanakkale Zaferi’nin de kahramanlıklarla bezeli yurt savunmasının ardından elde edildiğini hatırlatan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner, “Bu zafer, aziz milletimizin vatan ve hürriyet aşkıdır. Çanakkale bir destandır ve bu destanı bayrağı uğruna, ülkesi ve milleti uğruna şehadet şerbeti içerek kurban olan başı kınalı kuzular yazmıştır. Bu destanda inanç vardır, iman vardır. Milletin varlığı ve birliği, ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast edenlere karşı siper edilen göğüsler ve sarsılmaz birer kaleye dönüşen yürekler vardır. Yüzyıllardır bu topraklara göz dikmiş olanlar, geçmişte olduğu gibi, bugün ve yarın da bu aziz milleti bozguna uğratmaya yönelik adımlar atacaklar. Ama bilmiyorlar ki; Çanakkale’de Seyit Onbaşı ile tebarüz eden ruh, aslında bu aziz milletin imanı ve bu milletin her bir evladı ise, aslında birer Seyit Onbaşı’dır, Nene Hatun’dur, Kara Fatma’dır, Miralay Bahri Bey’dir. Ve yine bilmiyorlar ki; bu millet bir kez ölür ancak bin defa dirilir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Şehitleri Anma Günü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’mizin 106’inci yıldönümünü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz