İLKADIM’DA ATIK TOPLAMA MERKEZİ “ATOM” OTOBÜSÜNE İLÇE HALKI YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

 

BAŞKAN DEMİRTAŞ ÇEVRE BİLİNCİYLE YETİŞEN BİR NESİLLE GELECEĞİN İLKADIM’INI İNŞA EDECEĞİZ

UYGULAMAYA SAHİP ÇIKAN İLÇE HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ

İlkadım Belediyesi “Atom” adı verilen Atık Toplama Merkezi otobüsü projesiyle birlikte, geri dönüştürülebilecek ürünleri ekonomiye kazandırırken, vatandaşlarda topladık geri dönüşebilen materyalleri ekonomik kazanca dönüştüren uygulamaya büyük destek veriyor. Sürdürülebilir çevre adına, akıllı belediyecilik anlayışıyla hizmete devam ettiklerini vurgulayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, çevre bilinci anlayışıyla yetişen bir nesle örnek olmak ve geleceğin İlkadım’ı birlikte inşa etmek olduğunu ifade etti.

“Hem ülkemiz hem de ilkadım kazanıyor”

Geri dönüşümü mümkün atıkların çöpe gitmesinin, kaynakları kısıtlı dünyada en büyük israf olduğunu ifade eden Başkan Demirtaş, “Her hanede geri dönüşmesi mümkün, yeniden değerlendirilebilir, ekonomiye kazandırılabilir tonlarca hammadde çöpe giderek israf ediliyor. Bu tüketim sonucunda ülkemiz ekonomik kaynaklarını dünyamız ise doğal kaynaklarını kaybediyor. Biz de vatandaşımızla el ele vererek bu gidişata dur demek istiyoruz. Hizmete alınan “Atık Toplama Merkezi” aracımız “ATOM” belli periyotlarla ilçemizde kurulan semt pazarlarında metal, plastik, kağıt gibi geri dönüştürülebilir evsel atıklarını ayrıştırarak kazanca dönüştürüyor. Bu projede hem ülkemiz hem de İlkadımlı hemşehrilerimiz kazanıyor” dedi.

“2 yeni araç daha ekliyoruz”

Kısa zamanda ilçe halkına geri dönüşüm bilincini kazandıran ATOM uygulamasının vatandaşlar tarafından gösterilen yoğun ilgisinden mutluluk duyduğunu sözlerine ekleyen Başkan Demirtaş,” Proje aracımızı yakından takip ediyorum.Bekleme alanında vatandaşlarımız, alışveriş arabalarıyla, kendi araçlarıyla, çocuklarıyla beraber biriktirdikleri atıkları toplama otobüsümüze getiriyorlar. Bazen uzun kuyruklar oluşuyor.1 araçla başladığımız uygulamamıza 2 yeni araç daha ekliyoruz. Bu kapsamda her mahallede haftanın belirli günleri mobil atık toplama hizmeti başlatacağız. Son hazırlıkların tamamlandığı mobil atık toplama hizmetiyle birlikte mobil atık toplama aracı belirli bir program doğrultusunda mahalleleri gezecek. Hedefimiz doğaya saygısı olan gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmanın öncelikleri olduğunu söyledi.

Bunları da sevebilirsiniz