İLKADIM’DA SIFIR ATIK BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

 

MESLEK EDİNME KURSLARINDA EĞİTİM ALAN KURSİYERLERE GETİR ATIĞINI AL HARÇLIĞINI PROJESİNİ ANLATILAR

BAŞKAN DEMİRTAŞ GERİ DÖNÜŞÜME VERİLEN TÜM KATKI VE DESTEKLERİ ÖNEMSİYORUZ

İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, meslek edindirme kursundaki kursiyerlere sıfır atık, çevre, ambalaj atıkları,geri dönüşüm ve “Getir Atığını Al Harçlığını “projesi hakkında eğitim semineri verildi.

Yıldıray Çınar, Kılıçdede, İlkadım Kültür Merkezi’nde ve Derebahçe Sosyal Tesislerindeki çeşitli dallarda eğitim alan kursiyerlere sıfır atık, çevre, ambalaj atıkları ve geri dönüşüm konuları hakkında İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personelleri Yüksek Çevre Mühendisi Şafak İçel ve Gülgün Şenol çevrenin önemi, çevreyi korumanın gerekliliği, geri dönüşüm, geri dönüşümde bireylerin bu konuda üzerine düşen sorumluluklar konusunda bilgiler verdi. Seminerde ayrıca geri dönüşebilen katı atıkların özelliklerine göre ayrıştırılarak israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasıyla oluşan atık miktarının azaltılmasına yönelik  “Getir Atığını Al Harçlığını” projesiyle  evsel atıkların toplanarak çevrenin temiz tutularak ülkenin doğal kaynaklarının korunacağı da ifade edildi.

“Örneklerle geri dönüşümü faydasını anlattılar”

Çevre bilincinin oluşmasında bireylerin etkin rol oynadığını ve geri dönüşümün önemini örnekle anlatan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personelleri atıkların yeniden kazandırılması ile;

1 ton geri kazanılmış kâğıt-karton ambalaj atıkları ile 17 tane yetişkin ağacı kesilmesini önlediğini, Geri dönüştürülen 1 ton cam atık ile 100 lt benzin tasarrufu sağlandığını, sadece 1 metal içecek kutusunun geri dönüşümünden el edilen enerji ile 100 watt’lık bir ampulün 20 saat çalıştığını, plastik maddelerin geri dönüşümünden tekstil ürünleri, atık su boruları ve marley gibi malzemeler üretildiği hakkında  kursiyerlere bilgileri aktardı.

“Halkımızdan destek bekliyoruz”

Geri Dönüşüm bilincinin aşılama noktasında okullardan sonra toplumun önemli bir yer tutuğuna dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Getir Atığını Al Harçlığı ile yürüttüğümüz projemize 7’den 70’e herkesin çalışmalarını katkılarını çok önemsiyoruz. Daha yaşanılabilir bir dünya, temiz bir çevre için her birimize büyük sorumluluklar düşüyor. Çevre ve iklim konusunda dünyamızın çok önemli problemleri var. Attığımız her çöp belki kullanılabilecek, geri dönüşüm olarak kazandırılabilecekken çevremizi kirletiyor. İşte ‘Sıfır Atık’ adı altında ilçemizde hizmet veren Atık Toplama Merkezi (Atom Otobüsü) ile atık malzemelerin geri dönüşüme kazandırarak hem çevreye, milli ekonomiye, hem de vatandaşlarımızın gelirlerine ek katkı sunuyoruz. Bu kapsamda belediyemizin gerçekleştirdiği çalışmalara tüm halkımızdan destek

Bunları da sevebilirsiniz