İLKEM’Lİ ÖĞRENCİLERE “SINAV SÜRECİNİ YÖNETİMİ“ KONULU SEMİNER VERİLDİ

 

AKADEMİSYEN ÖKSÜZ,21.YÜZYILIN MESLEKLERİ HAKKINDA ÖĞRENCİLERE BİLGİLER AKTARDI

BAŞKAN DEMİRTAŞ,ÖĞRENCİLERİMİZDEN TEK İSTEĞİMİZ SUNULAN İMKANLARI FIRSATA ÇEVİRMELERİ

İlkadım Belediyesi İLKEM Etüt ve Eğitim Merkezi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS’ye hazırlanan adayların sınav kaygılarının azaltılarak motivasyonlarının yükseltilmesi ve meslek seçimlerine destek olunması amacıyla ‘Sınav Sürecini Yönetim Programı’ konulu seminer verdi.

İLKEM Etüt ve Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde, Akademisyen Büşra Öksüz hazırladığı sunum eşliğinde 21.yüzyılın meslekleri ve doğru tercih yapma noktasında pratik bilgiler verdi. Eğitim alan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda öğrencilere seslenen Büşra Öksüz,” Seminerler sadece sınav öncesini değil, YKS sonrasında öğrencilerin ve ailelerin tercih dönemine de destek olma özelliğini taşıyor. Hepinizin sınav sonrası sınav hakkında söylemlere maruz kalmamanız maalesef mümkün olmuyor. Zorluk kolaylık derecesi, net hesaplama, arkadaşlarla yapılan netlerin kıyaslaması gibi durumları ülke genelinde birçok öğrenci yaşıyor. Birkaç gün sonrası ise öğrenci kendi kabuğuna çekilip tercih dönemine kadar ne yapması gerektiğinin iç muhakemesini yapıyor. Zaten en doğru olan da öğrencinin kendi iç muhakemesini yapmasıdır. Öğrenci eğer sınav öncesi hedef konusunda hala kararlıysa zaten çok zor bir süreç beklememiş oluyor kendisini. Fakat eğer istediğimiz hedef doğrultusunda sınav performansımızın yeterli olmadığını düşünüyorsanız kendinize soracağınız ilk soru; mezun öğrenci olarak bir yıl daha sınava girmeli miyim yoksa farklı mesleklere yönelmeli miyim? İşte bu noktada temiz bir liste oluşturularak bir uzman/rehber öğretmen ile paylaşılması önerilir. Böylelikle tercih döneminde hatasız bir tercih yapma imkanı olacaktır” diye konuştu.

“Sınava hazırlanan tüm öğrencilere başarılar diliyorum”

İLKEM bünyesinde eğitim alan gençlerimizin günümüzde farklı alanlarda kendilerini geliştirme noktasında verilen seminerin tercih yapacak yavrularımızın istedikleri mesleklere yönelmesinde önem arz ettiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Dünyanın yeniden şekillendiği dijital mecrada hangi mesleğin seçimine ilişkin uzmanlarımızın görüşlerini alarak öğrencilerin seçeceği mesleklerde ufuk açıcı bilgiler aktarılıyor. Eskiden imkânlar sınırlıydı ve kaynaklar çok kısıtlıydı. Günümüzde bu anlamda çok öğrencilerimiz çok şanslı. Öğrencilerimizden tek istediğimiz sunmuş olduğumuz bu imkânları fırsata çevirmelerini bekliyoruz. Sınava hazırlanan tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum, ayrıca öğretmen arkadaşlarımıza bu zor süreçte fedakâr çalışmaları için teşekkür ediyorum” dedi.

Seminer, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Bunları da sevebilirsiniz