İrfan Doğan, İstanbul’da doğan bir Samsunlu…

İrfan Doğan, başarılı bir iş adamı olmakla birlikte, Samsun STK’larında da önemli görevler üstlenmiş bir hemşerimizdir. İnsan ilişkileri çok güçlü olan İrfan Doğan, bürokrat, siyaset,  iş adamı, spor, sanat vb. camialarda üst seviyeli ilişkiler kurarak; hem Samsunluluk adına dostluklar geliştirmiş ve hem de STK’lar için geniş alanlar açılabilmesine katkı sağlamıştır.

 İlk olarak yaşadığı bölge olan İstanbul-Eyüp, Göktürk ‘de Samsunlular Derneği kurup başkanlık yapmış ve daha sonra Eyüp’deki Samsunlularla birleşip İstanbul- Eyüp Samsunlular Derneği’nin kurulmasında rol oynamıştır.  Saysiad-Samsunlu Yönetici, Sanayici, ve İş adamları (İnsanları)  Derneği başkan vekilliği, Samkon –Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Halen, Samkon Genel Başkan yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Özetle İrfan Doğan…

Samsun’un -Terme İlçesi’nin köklü ailelerinden Kahvecioğulları’ndan Seyfullah bey ve Samsun-Çarşamba İlçesi’nin  köklü ailelerinden Gebeşoğulları’ndan, Seyyare hanımın yedi çocuğundan altıncısı olarak; 1973 yılında  İstanbul’un Kağıthane, Seyrantepe’de, (daha önce Şişli İlçesine bağlı idi) bir Samsunlu İstanbul çocuğu olarak dünya ya gelmiştir. 1995 yılı Anadolu Üniversitesi İşletme mezunudur.

İş hayatına, ailesinin yanında torna-tesfiye işiyle başlamış ve sonrasında kendi başına işler yapıp ailesinden ayrılarak yoluna devam etmiştir.  Ticaret işini geliştirmiş, genişletmiş ;  Siesta bahçe mobilya, klima, ofis mobilyaları üretimi, inşaat, iç- dış mimari ve dekorasyon işlerini yapan bir şirketler grubuna dönüştürmüştür. Çok sayıda kişiye iş ve aş veren bir işletme sahibi olarak başarıyla yoluna devam etmektedir.

Gençlere ve gelecek nesillere öncülük misyonu…

 İşlerini yaparken, Samsunluların birbirleriyle ticaret yapması ve yardımlaşmasını hep ön planda tutmaktadır.  Bu konuyu çeşitli platformlarda dile getirmiş ve bunun için organizasyonlar yapıp Samsunlulara öncülük yapmıştır. Gelecek nesiller için, Samsunlu gençlere her konuda;  sanat, müzik, ticaret vb. destek vermeye devam etmektedir.

Aynı zamanda, kendi çocuklarına da sanatı, müziği ve ticareti sevdirip destek  veren bir aile babası ve iş adamıdır. İyi bir Samsunsporludur. Bu çerçevede, her zaman destek vermekte, maçlara gitmekte; aynı zamanda da maddi ve manevi olarak yönetimlerin yanında yer almaktadır.

İrfan Doğan, başarılı bir iş insanı olmasının yanı sıra; gerek Samsun-Terme STK’ları ve gerek Samsun STK’larındaki görevleriyle öne çıkarken, yardımseverliği ve yüksek temsil becerisiyle de bulunduğu ortama her zaman artı değerler katmaktadır.

 

Bunları da sevebilirsiniz