İstanbul Samsunlularının Seçim Heyecanı

Korona virüs nedeniyle askıya alınan STK faaliyetleri yeniden başlıyor. Genel kurullar bir bir yapılmaya başlandı. Samkon-Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu, 11 Nisan 2021 tarihinde, Kağıthane Belediyesi Meclis Salonu’nda; saat: ‪11.00-17.00‬ arasında, genel kurul yapacağını duyurmuştur. Öncelikle, Samsunlular için, memleketimiz için hayırlı ve bol bereketli olsun diyorum.
Yüz yüze görüşerek teyitlerini aldığım; mevcut genel başkan Sezgin Gümüş ve kurucu genel başkan H. Kaya Aşcı aday oldukları belirtilmektedir. Benim kanaatim Samsunluların iri olup diri ve güçlü olabilmesi için bölünüp parçalanmaması dirlik ve birlik içerisinde olmaları çok çok önemlidir. Her ne yapıp edip; görüşmelerle, istişarelerle tek aday ve tek liste olarak seçime gitmeli ve de en iyilerin yer aldığı güçlü bir yönetimle 2023, 2024 dönemine hazır olmalıyız.
Dinamik Sezgin Gümüş, Babacan H. Kaya Aşçı…
Aksi halde Samsunlular kaybetmiş olacaktır. Mesele Sezgin Gümüş, H. Kaya Aşçı çekişmesi olarak görüntülenmesi son derece yanlıştır. Kaldı ki; her ikisi de İstanbul Samsunlularının yetiştirdiği en üst seviyelerde yer tutabilen iki güzide değerimizdir. Hiçbir şekilde, ima yoluyla dahi olsa; kırılmalarını, rencide edilmelerini asla ve asla kabul edemeyiz. İnsan kolay yetişmiyor; yetişenlere değer vermezsek bizim de bir değerimiz olmaz…
İki adayımız var. Seçime gidelim, kim seçilirse o başkan olsun diyebiliriz, ancak; seçimi kaybeden yönetimi ile birlikte küsecek, demoralize olacak. Belki bir kenara çekilip sessiz kalacaklar. Ya da yeni bir oluşum yapacaklar ki, her durumda da kaybeden Samsunlular olacaktır. Ben ömrüm boyunca, kaybeden bir mümessil olmaktansa, kazanan ve başarının bir bölüşeni olmayı yeğ tutmuşumdur.
2023, 2024 vizyonu için…
Mesele,hiç kimse ötekileşmesin, herkes kazansın, Samsunlular kazansın, memleket kazansın… 2023, 2024 bizim için mutlaka ve mutlaka sonuç almamız gereken bir dönemdir. Normal Şartlarda İstanbul’da 6-7 milletvekilimiz ve 2-3 belediye başkanımız olmalıdır. Eğer yoksa bir ve bütün olamadığımız için yoktur. Son dönemde tabanda adeta bir patlama olmaktadır, bunu hedefe taşıyacak çatıyı kuramazsak; bu bizim eksikliğimiz, hatamız, beceriksizliğimiz olacaktır.
Burada akıllı ve erdemli bir adım atılması gerekiyor. Ben Samsunluların bu erdemliliği göstereceğine bütün samimiyetimle inanıyorum. Bu çerçevede, Sezgin Gümüş ve H. Kaya Aşçı başkanlarımızı iki defa bir araya getirdim ve güzel mesajlar verdiler. Üçüncü buluşmanın, güçlü bir birlik beraberlik mesajı vermek için yapılacağını düşünüyorum.  Mesele Samsun ve Samsunluluk ise diğer her şey teferruattır.
Başarının formülü…
Yapılması gereken; her iki başımızın tacı değerli başkanımızın rızaları ile üçüncü bir kişinin tek liste ile seçime girmesini sağlamak olabilir. Yok, mutlaka bu iki başkanımız devam etsin diyorsak, o zamanda yine tek liste, ama; dinamikliği ile Sezgin Gümüş ve babacan yapısıyla H. Kaya Aşçı başkanlarımızın birisini genel başkan diğerini de yüksek istişare kurulu başkanı olarak, bir ve bütünleşmiş güçlü bir liste ile seçime gidebiliriz. Verilecek, birlik beraberliğimizi vurgulayan güçlü mesajlar; son dönemde yakaladığımız sinerjiyi, daha da arttıracak ve İstanbul’da, Türkiye’de çok daha etkili olabileceğiz.
Ya da, bu iki güzide başkanımızdan birisinin, büyük bir erdemlilik göstererek, diğeri lehine feragat etmesi olacaktır ki; İstanbul Samsunlularının, Samsunluların kazanmasının formülü de bu olabilir…

Bunları da sevebilirsiniz