İstanbul Samsunluları’nın temel taşı; dernekler…

 

Bugün İstanbul’da federasyonlarımız, Konfederasyonumuz; Ankara, Bursa, Kocaeli, Adapazarı gibi illerde federasyonlarımız var. Ancak, bunların hepsinin temeli derneklerdir… Derneklerimiz olmazsa, ne federasyonlar olabilir ve ne de konfederasyon… Derneklerin varlığı ve gücü işin esasını oluşturmaktadır. Dernekler, güçlü dernekler olmadan; güçlü federasyonlar ve Konfederasyon olamaz.

Bu meyanda, başlangıçtan bugüne kadar; işin temelini oluşturan, bu dernekleri kuran ve yaşatanlara minnet burcumuz vardır.  Geçmişten geleceğe, derneklerimizde başkanlık yapan;yönetimde yer alan ve üye olarak katkı veren,herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ahrete intikal edenlere Allahtan (cc) rahmet, kalanlara sağlıklı ömürler diliyoruz.  

Önce dostluklar

İstanbul, Kartal- Cevizli’de; 1975 yılında ilk derneğimizin kurulması ile kurumsal anlamda, sesimizi duyurmaya başladık. 90’lı yıllarda dernek sayılarımız artmaya başladı. İlk birlik olma çalışmaları da bu yıllarda başladı ve birlik kuruluşu gerçekleşti. İlk işimiz, İstanbul’daki Samsunluların birbirleri ile tanışması ve irtibat kurmaları oldu.

Öncelikle, tanışmak ve dostluklarımızı pekiştirmeyi önemsedik. Bu nedenle sıkça toplantılar yaptık.  Hemen hemen her hafta dernek başkanları ile toplanarak çeşitli stratejiler hakkında görüş alış verişlerimiz oldu. İstanbul’daki bütün derneklere ulaşıp toplantılara katılmalarını temin ettik. Akabinde, ziyaretler yaptık. Bir taraftan yeni kuruluşlar yaparken bir taraftan da etkinliklerle buluşmaları pekiştirdik.

İstanbul Samsunluları ve Dernekleri Birliği

Birliğimizin adına, önce “Samsunlular Birliği” daha sonra “İstanbul Samsunluları ve Dernekleri Birliği” dedik. Amacımız, İstanbul Samsunluları’nı etkili kılmak; hedefimiz derneklerin birlikteliği idi. Yaptığımız çalışmalarla çok güzel sonuçlara ulaştık. Yaptığımız çalışmalarda, dernekler; dernek başkanlarının liderliğinde her zaman ön planda oldular. Bunun için de büyük başarılar elde edilebildi.

Dernek ve dernek başkanlarının, yönetimlerinin, yer almadığı yapılanmaların; başarı ve devamlılık şansı olamıyor. Bu meyanda federasyonların; mutlaka ve mutlaka dernek yönetimlerinden oluşması, yönetimlerinin öncelikle dernek başkanlarından oluşması, sahadaki başarı şansını çok daha fazla arttırdığı, açıktır. Birlik, bilgi ve koordinasyon; başarının olmazsa olmazıdır.

Yanlışa Tahammülümüz yok…

Aksi halde, göstermelik yapılar oluşuyor. Tabandaki dinamizm yukarılara taşınamıyor. Yukarılarda alınan kararlar tabana inemiyor. Büyük kalabalıkların yer alması beklenen etkinliklerde kimsecikler olmuyor. Kişisel ego ve anlamsız çekişmelerle küstürülen insanlarımız kopup gidiyor. Zararını, başta yanlışı yapan yöneticiler olmak üzere,  Samsunlular olarak hepimiz çekiyoruz.

Artık yanlışa tahammülümüz yoktur. Mutlaka sonuç almak zorundayız. Bir şekilde üzdüğümüz, kırdığımız insanların tekrar gönlünü almalıyız. Derneklerimizi güçlü kılmak adına, sık sık ziyaret etmeli; dernek başkanlarının, yönetimlerinin yer alacağı toplantılar düzenlemeliyiz. Her il bir bütün olarak ele alınmalı, derneklerin birbirleriyle ilişkilerinin arttırılması sağlanmalıdır.

Bunları da sevebilirsiniz