İstanbul’a Samsunluluk mayası …

“Çok değerli dostum sayın Remzi Kozal, Sizin adamlığınız, efendiliğiniz, ahlakınız ve şu ana kadar yaptığınız güzel işlerin bedeli ölçülemez. Sonsuz teşekkürler. Ben Sizi hep takdir ettim ve ediyorum. Esasen Samsunluluk bilinci Sizinle başladı, bu günlere gelmişsek, esas işin mayasında Sizin çok büyük emeğiniz var, verilen emeklerin hafife alınması veya küçümsenmesi düşünülemez. Bu vesile ile Size sağlık ve sıhhat diliyorum. Bahri Kesici”
Sivil Havacılık Genel Müdürü değerli dostum, müstesna insan Bahri Kesici’nin; geçen haftaki köşe yazım üzerine, hakkımda yazmış olduğu değerlendirmeyi paylaşarak yazıma başlamak istedim. Çok teşekkür ediyorum. Dostlar tarafından takdir edilmek, çok güzel bir şey. Sayın Bahri Kesici; kendileri de çok değerli, yüksek donanımlı hemşerim ve dostum olmasıyla onur duyduğum güzide bir kişiliktir. Memlekete ve millete çok önemli hizmetleri olmuş ve olmaya devam etmektedir.
Maya Tutmuştur…
Yazdığım yazılarla ilgili çokça geri dönüşler alıyorum. Çok güzel ifadeler oluyor. Zaman zaman eleştirilerde olabiliyor. Her zaman paylaşmak mümkün olamıyor. Bu defa bir farklılık olsun istedim. Evet, İstanbul Samsunluları; bugün için çok önemli noktalara doğru emin adımlarla ilerliyor. Çok güzel çalışmalara da imza atılıyor. Ama yıllar önce çalışmalara ilk başladığımızda; “iki Samsunlu bir araya gelemez, gelse bile bir şey yapamazlar.” denirdi… Bizler inatla, sabırla; gece- gündüz İstanbul’u adım adım dolaşarak, nerede bir hemşerimiz varsa ulaşarak, kanaatleri tersine çevirmeyi başardık…
1975 yılında İstanbul-Kartal, Cevizli’de kurulan ilk Samsun derneğimizden bugüne çok önemli adımlar atıldı. En önemlisi, Samsunluluk Şuuru’nun AŞILANMASI İDİ Kİ; onu da son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Eksikler, hatalar olabilir; ama, maya tutmuştur, bundan sonra çok daha önemli işlere imza atılacaktır. Geçmişten geleceğe bir köprü olarak, ömrümüz yettikçe, çalışmalara devam ediyoruz. Birikim ve deneyimlerimi, köşe yazılarımla, genç kuşaklara aktarmayı sürdürüyorum.
Geleceğe emin adımlarla…
Beklentimiz, gelecekte İstanbul Samsunlularının ve Bursa, Ankara, Kocaeli, Tekirdağ, İzmir vb. bölgelerdeki hemşerilerimizin daha etkili konumlarda olmalarıdır. Kişisel olarak bir beklentim yoktur. Bu meyanda ne siyaset ve ne de ticaretim olmadı, olmazda. Ben bir gönül elçisiyim. Gönüllerde yer alabilirsem ne mutlu bana… Geçmişte yalnızca, “Samsunluların donanımlı bir adayı yok demesinler diye” siyaseten aday adaylığım olmuştu. Ancak, bundan sonra bir adaylık talebim yoktur.
Hemşerilerime söyleyeceğim; planlı- programlı hareket etmeleridir. Hiçbir başarı tesadüfi değildir. Doğru stratejiler belirleyip, güçlü bir lobicilik yapılarak; başarı sağlanabilir, ancak. STK’ların etkinlikler yapmaları, güçlerini ortaya koymaları çok önemlidir. İstanbul’da Tüik verilerine göre Samsun nüfusuna kayıtlı 428 bini aşkın Samsunlu yaşıyor ve bunun 60 BİNİ AŞKINI ÜNİVERSİTE MEZUNUDUR. Yani çokça seçilmişlerimiz olmalıdır. Yalnızca İstanbul için değil, aynı şekilde; Bursa, Ankara, Tekirdağ, Kocaeli, İzmir vd. illeri de düşünmeliyiz.

Bunları da sevebilirsiniz