İSTANBUL’DAKi BAFRALILAR İFTAR PROGRAMINDA KUCAKLAŞTI

 

İstanbul yaşayan Bafralilar (BADEF’e) bağlı İstanbul Bayrampaşa Bafralılar Derneği ile İstanbul Bafraspor Kulübünün iftarında bir araya geldiler
İftar yemeği,Bayrampaşa Hasbahçe Davet Evinde yoğun bir katılımla gerçekleşti.Program Kur’an Tilaveti ile başladi.
Ardından dualar edildi.
Akşam ezanının okunmasıyla oruçlar açıldı.
Programda İstanbul Bafraspor Kulübü Başkanı Aydın Dursun iftara katılanlara teşekkür ettikten sonra,’’ İstanbul Bafraspor olarak Samsun’u İstanbul’da temsil eden tek ve ilk kulüp olmanın onurunu yaşamaktayız. Kulübümüzün yaptığı başarılarla dolu çalışması , şampiyonluklarla anılması, İstanbul Süper Amatör Ligde büyük takımlarla mücadele etmesi takdire şayan bir çalışmadır. Bafralılar ve Samsunlularla bir arada her zaman olmaya gayret ettim ve ömrümün sonuna kadar da gayret edeceğim. Ve bu dernekler için, spor kulübümüz için, Bafralılar için üzerimize düşen her göreve hazırım”dedi.
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner birlik ve beraberlik dolu mesajlar verdikten sonra yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
(BADEF) Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu yaptığı konuşmada,’’ Samsun’umuzun güzide ilçelerinden olan Bafra’mızı temsil aşamasında, İstanbul’da faaliyet gösteren derneklerimizin sayıları artması sebebiyle 2015 yılında BADEF- Bafra Dernekler Federasyonu’nu 5 derneğimizle kurduk ve kurucu başkanlığı üstlendim.Halen başkanlığa devam ediyorum. BADEF’in kurucu ve dönem başkanlığını yapmaktan onur ve gurur duymaktayım. Bafra’nın tanıtılması için federasyona bağlı BADEF Bafra Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulları olarak İstanbul Bayrampaşa Bafralılar Derneği Başkanı Halil İbrahim Mete, Bafra Yakıntaş Köyü Derneği Başkanı Ahmet Karagöz ,Bafra Kalaycılı Köyü Derneği Başkanı Ayhan Çakır , Bafra Çetinkaya Köyü Derneği Başkanı Mesut Sağlam, Bafra Dereler Köyü Derneği Başkanı Faruk Önday , Bafra Düzköylüler Derneği Başkanı Kerem Alışkan, Bafra Kolaylılar Derneği Başkanı Mahmut Canbulat , Esenyurt Bafralılar Derneği Başkanı Ramazan Durmuş , Genç Bafralılar Derneği Başkanı Emre Şen , Bafra Gazibey Köyü Derneği Başkanı Turgay Tunca, Bafra Ozan Köyü Derneği Başkanı Raşit Önder, Bafra Gerzeliler Köyü Derneği Başkanı Abdullah Şahin , Bafra Dedeli Köyü Derneği Başkanı Recep Ünal, Beşyüzevler Bafralılar Derneği Başkanı Şenol Fırtına, İstanbul Bafraspor Kulübü Başkanı Aydın Dursun olmak üzere her zaman birlik ve beraberlik içerisindeyiz.

BADEF olarak İstanbul’daki Bafralıların sesi olmaya, sorunlarına hep birlikte çözüm bulmaya devam edeceğiz. BADEF ve yönetim kurulum adına buraya gelen herkese çok teşekkür ederim. Amacımız gurbette ne kadar Bafralı varsa onlara ulaşmaktır.
BADEF’e bağlı dernek başkanları ile 24 saat istişare halinde olup tüm hemşerilerimizin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Samsun meşalesini yakmak ve İstanbul’da en yükseklere çıkarabilmek için yıllardır durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Bu anlamda, hep beraber olduk ve hemşerilerimize çok keyifli güzel günler yaşattık ve bundan bizlerde çok memnun olduk, keyif aldık. Bu beraberlik ve çalışmaların büyüyerek devam etmesini yüce Allah’tan (cc) diliyorum.”dedi.

SAMKON Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu(SAMKON) Genel Başkanı H.Kaya Aşcı yaptığı konuşmada İstanbul’da, Bafralılar, Samsunluların hep birlikte olduklarını ifade ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Aşcı konuşmasında,’’ Bu gönül vererek yapılan işleri başarmak kolay değil. O nedenle siz kardeşlerimizi bir kez daha kutluyorum. Hemşerilerimizin bir ve beraber olması bizleri gururlandırıyor. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Biz Samsunlular, Bafralılar büyük bir aileyiz. Dünyanın neresinde olursa olsun Samsunlular, Bafralılar birbirlerine tutkundurlar.
Bafralı bütün dernek başkanlarımız bu konuda büyük bir gayret ve istekle çalışmalarına devam ediyorlar. Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli Samsunlu,Bafralı ve diğer ilçelerden olan hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın Ramazan ayını tebrik ediyor, esenlikler diliyorum .Herkesi 12-15 mayısta İstanbul Yenikapı da yapılacak olan etkinliklere davet ediyorum. ’’dedi.

Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel yaptığı konuşmada,’’ İçerisinde birçok güzellik barındıran RAMAZAN Ayı müminler için rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu çok kıymetli zamanı ibadet, iyilik ve güzellikle değerlendirenler ebedi mutluluğun kapılarını açarlar.
Bu duygularla içerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran mübarek Ramazan-ı Şerif Ayı’nın ülkemize ve İslam Alemi’ne hayır, huzur, birlik ve beraberlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu iftarı düzenleyip bir arada bulunmamıza neden olan İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) , İstanbul Bayrampaşa Bafralılar Derneği ile İstanbul Bafraspor Kulübünün Başkanlarını kutluyorum dedi.

 

Bunları da sevebilirsiniz